[]

kitap satın alır mısınız genelde?

niçin satın almayı tercih ediyorsunuz? kütüphaneleri kullanıyor musunuz yani? kütüphanelerde yeni çıkan kitapların olmaması bir sebep, başka?

ben bi haftadır satın alacak kitap bulamıyorum. kitaplarla ilgili biriyim ama ne almak istesem, "zaten kütüphanede var" diyorum. ki kitabın amacı da okunmak, okunduktan sonra rafta durmak değil diye düşünüyorum. okuyacağım kitap rafımda olmalı diyenlerden misiiz? siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?


 
okuyacağım kitap rafımda olmalı diyenlerden misiiz? (misiniz olacaktı..)

===> evet.

siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?:

===> altını üstünü karalıyorum not alıyorum. kütüphane bana ters.
  • truvaiti  (22.04.12 17:12:24) 
yakınımda düzgün bir kütüphane yok. normalde kendimde 300 tane falan kitap var, bir de onları okuyorum.

rafta durmak değil diye düşünüyorsun da, ben de tam tersini düşünüyorum. çünkü geriye dönerek bazı yerlerden paragraflar okumak çok hoşuma gidiyor. mesela tolkien kronolojisi var bende, (yüzüklerin efendisi, silmarillion, hurin'in çocukları, roverandom, tehlikeli diyardan öyküler, peri masalları üzerine vs. vs.) ve o seriyi almaları için benim cesedimi çiğnemeleri gerekiyor.

kütüphane olayı bambaşka birşey, ölünce bütün kitaplarımı bir kütüphaneye bağışlayabilirim. ama ben para kazanmayan birisi olduğum için kitap bağışlama lüksüm yok şu an. zengin olsaydım verirdim o ayrı. ekonomik yönü de var yani.

insanın kendi kütüphanesinin olması da bambaşka bir duygu. ikinci el kitap ya da sarraflardan bulabilirsin ucuz olarak, onları dizmek, tozunu almak, aralarına not almak ve "kişiselleştirmek" çok bambaşka bir olay. çocuklarına verirsin ileride en olmadı. ama sonuçta senden bir parçadır onlar. çocukların kendisi gibi.
  • thracian  (22.04.12 17:15:36) 
kendi kütüphanemi oluşturmak tabiki ilk nedeni.
ortaokulda bir arkadaşım vardı(hoşlanıyordum da ondan. çocukluk işte), neyse kendisi çok kitap okurdu. onun o zaman okuduklarına benim anca üniversitede okumaya fırsatım oldu.
bu kadar kitabı kendisinin mi satın aldığını sorduğumda, "hayır dedemin kütüphanesinden" demişti.
olaya bak, dedemin kütüphanesi.
kızın yüzünü hayal meyal hatırlıyorum ama ordan beri bir hedefim var.
dede olduğumda torunlarıma tarla tezek değil, önce kütüphane bırakıcam.
  • vaktiyle iyi biriydi  (22.04.12 17:23:26) 
bu arada, şöyle de birşey var belki haberi olmayanlar vardır, ilan etmiş olayım. idefix.in oluşturduğu bu site nisan sonuna kadar kitaplarda yüzde otuz ile yüzde elli indirim yapmış.

kutuphanehaftasi.org
  • dahinnotha  (22.04.12 17:23:51) 
Romanlara vs. not almasam da ben de kütüphaneden okumuyorum. Yani benim sebebim başka, tekrar tekrar okumayı seviyorum bazı kitapların bölümlerini ve bende bulunması önemli olan kitapları alıyorum ama türk insanında pek kütüphane kültürü yok. Pek şirin yerler de değil çocuklar için ülkemizdeki kütüphaneler.


  • hkaan  (22.04.12 17:44:33) 
belki tek sefer okuyacağınız romanlar için kütüphane kullanılabilir. ama ben çok değer verdiğim yazarların kitaplarını yanıbaşımda tutmayı önemsiyorum mesela.

diğer yandan araştırma için de kütüphaneyi kullanıyorum ama kendi ilgi alanımla ilgili sürekli başvurduğum kitapları kütüphanede inceledikten sonra satın da alma ihtiyacı duyuyorum.
biraz da manevi değer verme durumuna göre de değişiyor sanırım. mesela ben başkasından da pek okumak için kitap ödünç almam. ödünç vermeyi de sevmem.

yine de korsan kitap almak yerine kütüphanelerin işlevinden yararlanmak çok önemli.
  • yellow brick road  (22.04.12 17:51:00) 
kindle için e kitap olarak edinemediğim yeni eserleri alırım. bu hafta bunu alıcam misal www.idefix.com


  • yapacakbirseyyok  (22.04.12 18:01:45 ~ 18:02:23) 
not alırım, benden başkasının sarılıp uyumadığını bilmek güzel( valla öle ne derseniz deyin) ara ara açar bazı bölümlerini bi daha okurum bazen orda olmaları bana güven verir ... falan filan.
kitap satan bir yerden geçiyorsam sekmez 2 kitap 1 dergi kokulu kalem silgi not kağıdı uç alırım. kitaplığımda okuduklarım ve okumadıklarım diye bir bölüm var. bazen azalır bazen artar.

tabi bir de şöyle bir şey var amiyane tabirle kerime nadir kalemleri hariç tonajlı kitaplarım benim hayatım boyunca elimi altında bulunması gerekir. okudum bitti denilemeyecek her okumada bir başka özümsenecek dili ağır bir çok kitabım var.
  • cecilia  (22.04.12 20:00:43 ~ 20:08:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.