[]

Bekara alışveriş listesi

Ey tek yaşamayı bilenler,

Tek yaşayan bir adamın mutfak alışverişinde neler alması gerekir?
Normalden daha farklı yaklaşmak gerekiyor sanki. Mesela 1 kilo domates alamam, çürürler. 3-4 domates almak gerekiyor.
Veya mesela bir kişi için gidip etli nohut pişirmek hem çok zaman kaybettirir hem de dışarıda yemekten daha masraflı olur sanırım.

Mesela carrefour'da kendinden garnitürlü ton balıkları gördüm ama biraz pahalı galiba garnitürlü olduğu için.

Peynirdir, zeytindir, hazır köftedir... ne alsam sizce ilk mutfak alışverişimde?

 
mümkün mertebe günlük almaya çalışın.

pirinç, makarna, sıvı yağ gibi bozulmayacak şeylerden çok alabilirsiniz, ama sebze meyveler çabuk bozulduğu için küçük miktarlarda alın.

bir de alışverişe tok karnına çıkın aç gitmeyin.
  • elikası  (22.04.12 16:09:42) 
arada balık, tavuk al at buzluğa gerçi av yasağı geldi ama. yanına makarna patlatıp götürürsün tavuğu mesela, balık her türlü gider zaten


  • condom kurşunu  (22.04.12 16:18:44) 
ölçü bardağı al. zamanla deneyerek pilav vb konusunda sana uygun ölçünü bulursun. tek kişilik etli nohut yapılmaz diye düşünme. iki günlük yap ertesi gün de ısıt ye.

ekmek alırken beyaz ekmek alma. unolardan al. alırken son kullanma tarihine bak. unolar bayatlasa da kötü olmuyor. ekmeği telef etmeyin, nolursunuz. hatta yemekleri de.
  • sugar plum fairy  (22.04.12 16:19:03) 
Hazır yemekler var porsiyonluk, kuru fasülyesinden nohutuna, sulu yemekler etli tavuklu vb. 4-7 tl olarak mevcut kullanıyorum. en pratik yemek elbette makarnadır, bol bol ondan alabilirsin. dondurulmuş ürünler son kullanma tarihleri yaklaştıkça marketlerde bol bol indirime girer. 6-7 tl'lik ürünler 2-3 tl'ye düşebilir takip etmek gerek. kahvaltı vb. için ekmek biraz daha pahalı olsa da paketli uno'lardan falan almak gerek. günde 3-4 dilim ekmek yiyen biri olarak daha uzun ömürlü olduğu için daha hesaplıdır. sonra büyük ekmek alınca fırından çeyreğini yiyip atak zorunda kalıyorum 3 gün sonra. ya da bayatını fırında kızartıp tatsız tutsuz bi ekmek oluyor.


  • yule  (22.04.12 16:24:38) 
kesinlikle milföy hamuru al buzluğa at. çok pratik.


  • 2superfilm1den  (22.04.12 17:32:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.