[]

Yurtdışında okumak

Merhabalar, ben bir lise son sınıf öğrencisi olarak bugünlerde kafama takıldı bu. YGS puanım gayet iyi( ilk 2bin) ve Moleküler Biyoloji ve Genetik okumak istiyorum (Boğaziçi veya ODTÜ).

Şu andan itibaren yurtdışındaki üniversitelerde okumak gibi bir şansım var mı? Hani sistemler hakkında hiçbir şey bilmiyorum araştırmaya burda başladım. Onların kendi sınavları mı oluyor? Yoksa kaçırdığım uluslararası sınavlar felan mı var? Bu genci biraz aydınlatırsanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler.


 
Sonbahar'da yurtdisinda baslaman imkansiz gibi ama seneye bahar donemi icin dusunebilirsin. Simdi "yurtdisi" dedigimiz yer Turkiye haric geri kalan zibilyon tane ulke olduundan bunlarin hepsi ortak bir sinavla adam almiyor tabi. Ulkeye, universiteye hatta bolume gore bile degisir istenenler. Universiteyi gectim en azindan ulke konusunda bir fikrin varsa elbet yardimci olan cikar. Mesela Kanada ya giderim dersen ben yol gosterebilirim bir miktar., Ha, bir de deli gibi para bayilmaya da hazir olmalisin. College lar daha ucuzdur ama bir University of Toronto, uluslarasi ogrenci oldun mu 24 bin dolar ister yilda (sadece okul ucreti).


  • fortisvita  (20.04.12 20:54:13 ~ 21:27:45) 
tabi kendi sınavları oluyor.
amerika ve kanada için sat
alman vb ülkeler için abitur
ingiltere için de bişi vardı ama adını unuttum

eğitim danışmanlık şirketleri var bi de git onlara sor istersen de...fortisvita'dan farklı bir cevap vereceklerini sanmıyorum
  • la noix  (20.04.12 21:19:54) 
almanya için biraz biliyorum sadece. abitur diye bir olay var ama onu bu ülkede nasıl alırsın bilmiyorum. bir iki lise zaten kendi öğrencilerine yapıyor (alman lisesi, istanbul erkek vs.) bu sınavlara dışarıdan girmek gibi bir şansın yok. o yüzden abituru unut. bunun dışında sprach diplom diye bir olay var. almanca bildiğini gösteren toefl ielts tarzı bir olay. bu belgeyi alıp tabi okullar hangi derece istiyor o da önemli sonra öss yerleştirme belgenle atıyorum hacı ben burada x mühendisliği kazandım. sprachım da var almanya da okumak istiyorum diyorsun. orada üniversiteler üstü bir kurum olmadığı için her üni. için tek tek yapıyosun başvurunu. kabul gelirse takılıyorsun.


  • vartuhi  (20.04.12 21:31:14) 
almanya için (bkz: abitur)
ingiltere için (bkz: IB)
USA için (bkz: SAT )

Çok çok iyi bir ingilizcen yoksa oldukça zor
  • botamaniaensis  (20.04.12 22:44:06) 
Teşekkür ederim cevaplar için, epey bir aydınlandım. Zaten yurtdışı düşüncem çok ciddi değildi üniversiteyi Türkiye'de okuyayım lisans sonrası için giderim amerikalara ingilterelere :)


  • Haldamir  (20.04.12 22:44:49) 
paran varsa ülke seçersin. eğitime başlamadan önce gereken dil yeterliliği ve bir takım şartları yerine getirmen için seni hazırlık eğitimi tarzı bir programa alırlar. bir sene veya iki sene ne kadar sürerse. o süreçte şartları sağlarsın okuluna başlar devam edersin.


  • il padrino  (20.04.12 23:59:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.