[]

esnek olmayan vücut

evet sevgili arkadaşlarım,

acaba bir ben miyim ayakta dururken dizlerini kırmadan eğilerek ayak parmağına değemeyen? yoksa başkaları da var mı? çok uğraşırsam bir gün ben de ayak parmağıma değebilir miyim? boyum 1.87, kilom 72 bu arada. belki bundandır diye yazıyorum. teşekkürler.


 
surekli esneme hareketleri yaparak bir sure sonra esneklik kazanabilirsiniz. bir cocugunki kadar genis skalada yer almaz ama ayak parmaklariniza degmeyi birakin yere avuclarinizin icini degdirebilirsiniz. ornegin 3 ay pilates yapin, mis gibi olursunuz.


  • entrapmen  (20.04.12 15:41:08) 
esneme ve gerilme hareketleri boşuna değil. sık sık yapman gerekiyor bunları esneyebilmek için. kendini gereceksin. 2 3 saniye gerik durup gevşeyeceksin. birkaç kez tekrarlamalısın bunu. bu şekilde yavaş yavaş açabilrsin kaslarını. kilon boyuna göre iyi sanki. bundan değildir, alışık olmamasındır. uğraşırsın şirinleri bile görebilirsin=)


  • dahinnotha  (20.04.12 15:41:47) 
var var merak etme. yoga iyi esnetiyor diyorlar.


  • goldentitan  (20.04.12 15:45:52) 
insan eti lastik gibidir. alıştır kendini. bak nasıl değiyorsun. açma germe hareketleri boşuna değil.


  • iddaaci  (20.04.12 15:47:25) 
namaz kilaydin degerdin aslan.


  • simendifer treni  (20.04.12 16:04:49) 
inanılmaz esneğimdir. dirsek bile geriye doğru en az 15-20 derece esneyebiliyor keh keh.

erkekler biraz daha zor değiyor (187 diyince erkek diye düşündüm). yavaş yavaş çalışırsan değebilirsin ama dikkat et tendonları falan koparma

hamstring germe egzersizleri yap
  • la noix  (20.04.12 16:18:16) 
ben de egildiğimde diz kapaklarıma bile ulaşamazdım, düzenli yoga ile el ayalarımı yere değdirebiliyorum.
ama şöyle bir durum var, esneklik bölgeseldir, ileri seviye yoga hareketlerini başlangıçta bile yapabilirken, bahsettiğimiz arka vücud esnekliğinde çok zorlanmıştım, hala zorlanıyorum.
düzenli, "çok" zorlamadan esneme!
  • r12  (20.04.12 17:05:21) 
spor yapmaya başlayın.


  • monkey  (20.04.12 17:42:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.