[]

Artık çok sık görüşül(e)meyen eski dostun arayıp para sorması.

Şimdi üniversitedeyken sıkı dost modundaydık, fakat okul bitti ben şehir değiştirdim, o evlendi derken ayrı düştük, telefonla irtibatlaşmaya ayak uyduramadık sürekli dip dibe olmaya alışkın olduğumuzdan, anlamsız geldi falan, dolayısıyla 4-5 ayda 1'e düştü görüşme sıklığımız, ki genelde o arıyordu.

Bugün de aradı zira 4-5 ay geçmişti görüşmeyeli, hayatlardaki gelişmeleri özet geçtikten sonra ev alma isteğinden bahsetti, "işim düştü aslında sana ya, tapu masraflarını düşünmemiştim de ben, 1500e ihtiyacım var"a getirdi. Ben de mayıs'ta temettü alacağımdan (ki kendisi yılda bir kere maaş dışında aldığım 3bin civarında bi şeydir, genelde 1 senede biriken borçlar falan kapatılır kendisiyle, kalanla mutlu olunur) gönderebileceğimi söyledim fakat demesin mi "Ama bir yıl içinde ancak geri ödemiş olurum." Dönemedim o an söylediim şeyden.

Şimdi bu temettü zımbırtısı insanı kendine getirir falan, şenlendirir ya, rahatlatır, onun hiçbi anlamı kalmaz gönderirsem, kaldı ki her ne kadar eski sıkı dost olsak da borç ödeme alışkanlığı hakkında en ufak bi fikrim yok adamın. Bi de sevmiyorum ya dostların veya kardeşlerin içine borç harç karışmasını.

Kısacası, ne diyosunuz yan çiziim mi?

Not: Duyuruyu tiklerden hemen sonra sileceğim.

 
direkt yan ciz, sakin verme panpa. aylar sonra borc para icin arayan adama hicbisey verilmez.


  • nawres  (19.04.12 20:40:48) 
Çiz. Direk çiz. Beraber büyüdüğüm adama son paramı verdim hor görülmesin diye. Olur dedim , arkadaştır dedim. Ödeyeceği tarihten sonra 2 ay geçti ne aradı ne sordu ne de geldi. Sadece meraktan aradım sordum," kardeşim yaşıyor musun? Nasılsın? " ki dedim ki para verdi hal hatır sormuyor demesin..
Sonuç: Cevap olarak : " 3-5 kuruş için mi aradın ? Haftaya veriyorum merak etme " gibisinden laflar. Ve devamı.
Ne olursa olsun dostluğunuza güvensen de dostluğun için verme,alma.
  • hicunutmam  (19.04.12 20:44:12) 
Verme.Verirsende o parayı unut.


  • Kierkegaard  (19.04.12 20:47:06) 
geri odenmeyecegini ve bunu sorun yapmayacagini dusunerek ver. yoksa senin icin de onun icin de sorun olacak o 1500 tl
aksi halde kusura bakma de en azindan daha kolay bicimde toparlarsiniz

  • jessie mccoy  (19.04.12 20:55:28) 
verir gibi yap ama verme.


  • ermanen  (19.04.12 20:55:44) 
ver.

hayat scrubs gibi değil üniversiteden hatta evlendikten sonra bile "ahaoahaoaha" modunda en yakın arkadaşınla takılasın

adam evlenecek akla ermiş evini de kurmuş gerçekten çok zorda olmasa ister miydi?
  • nolmus yani  (19.04.12 20:58:37) 
ya 1500 lira için adam 5 ayda bir görüştüğü kişiyi mi arar? gitsin yakın arkadaşından istesin. hem 1500 nedir? kredi çeksin.

verme. parası yoksa ev almasaymış abi. hazır değilse evlenmesin. başkasına da sıkıntı çektirmesin.
  • sttc  (19.04.12 21:11:43) 
  • jangbogo  (19.04.12 21:21:10) 
sık görüştüğünüz zamanı aklına getir, o zamanlarda istese verirmiydin? eğer cevabı evet ise şimdi verebilirsin.


  • nuisance  (19.04.12 21:32:12) 
Ev alacak adam 1500 lirayı da bir şekilde ayarlar. Tapu masrafı vs. de çoktan düşünmüştür. O "tapu masraflarını düşünenemiştim" laflarını geçiniz. Hatayı veririm diyerek yapmışsın zaten. Madem kardeşlerin/arkadaşların borç mevzularına karışmasını sevmiyorsun, en başından paran olsa da yok demeliydin. Bu saatten sonra yan çizebilir misin bilmem ama dön yolundan bence.


  • hubris  (19.04.12 23:36:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.