[]

silahlarla alakalı

merhaba. şimdi şu balistik muayeneler falan yapılıyor ve bir şekilde katil bulunuyor ya, nasıl oluyor o? bir adam silahını kayıtsız, yasadışı yollarla alsın ve çok titiz bir şekilde, parmak izi bırakmayacak şekilde kurşunu namluya sürsün ve çok gizli, planlı şekilde birini öldürsün. o insan nasıl bulunacak ki? nasıl buluyorlar ki?

not: yakın bir zamanda adam öldürmeyi planlamıyorum. gecenin bir vakti, işsizlikten sadece.


 
maksimum silahı buluyolar zaten,adamı anca csinew yorktaki gibi götten uydurmasyon uzay teknolojisiyle buluolar buluolarmış gibi yapıolar izlensin diye


  • ceymısın  (19.04.12 02:56:29) 
kayıtlı değilse çıkmıyor tabi zaten genelde öyle bulmuyolar. kurşunu/barutu hangi tür silahtan, hangi açıdan nasıl ateşlendiğine dair bilgilere ulaşılıyor, sonra deliller arasında silah varsa onunla karşılaştırılıyor. ardından şüphelilerden varsa barut izi alınıp karşılaştırılıyor


  • 05  (19.04.12 02:57:37 ~ 02:57:57) 
kurşunu namluya sürmesinden ziyade tetiği çektiğinde silah ateş alırken barut bizi bırakıyor o daha bir bulduruyor. o yüzden eldiven takması gerekiyor hem parmak izi hem de barut izi için.

silah kaydı olmazsa nasıl bulunur? zannediyorum ki bulunamaz. ama merminin çapı vb. şeyler hangi silaha ait olduğunu söyleyebilir.

ayrıca (bkz: faili meçhul)
  • skywalkeremre  (19.04.12 02:57:52) 
bazı sığırlar ruhsatsız silah bulup, legal şekilde mermi alıyorlar. genelde ordan bulunuyor.


  • hayrullah amazingogullari  (19.04.12 03:53:45) 
silahta yivler vardır. namlunun içinde olan spiralimsi çizgilerdir. silah aynı marka model bile olsa namludaki milimetrik hatta daha da küçük farklar merminin namludan çıkışında farklı izler bırakır.

silah yoksa mermi incelenir, daha sonra silah ele geçirildiğinde bu izler karşılaştırılır.
  • the rodfather  (19.04.12 08:48:39) 
silahı çekeni hemen bulamasa bile ,o işlemi hanesine yazıp ileride silah başka bir suçta yakalanırsa eski hesabı da kilitliyorlar adama :), birde kolluk kuvveti bir abim zamanında mermi çekirdeği kadar merminin kovanının da tesbittele önemli olduğunu bu işin proflarının çekirdeği alamasa bile ortamdan kovanlarını toplayıp sırra kadem bastıklarını söylemişti.


  • Sir Anthony Hopkins  (19.04.12 10:02:08) 
çekirdek kadar kovan da önemlidir. çünkü aynı yivlerde olan iz bırakma tetiğe bastığınızda barutu ateşleyen iğnede de vardır. her silahın iğnesi birbirinden farklı iz bırakır.


  • the rodfather  (19.04.12 11:12:35) 
@hayrullah amazingogullari

kayıtdışı yani ruhsatsız bir silahı olan kimse eğer silah yivli ise hiçbir şekilde yasal olarak mermisini alamaz.
  • skplgl  (02.05.12 23:52:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.