[]

2 tane Opera.exe

Opera 9.10(biliyorum eski ama güncelleyemem şimdi) kullanıyorum. Bu opera iki tane Opera.exe çalıştırıyor. Hatta tarayıcıyı kapatınca Opera.exe'lerden biri hala çalışıyor. Kendini opera olarak gösteren bir trojan falan mı var ne iş? Eğer bu normalse niye böyle bir şey yapıyor Opera?




 
Process Explorer ile diger opera.exe'nin kim tarafindan ne islem icin kullanildigina bakani öneririm. technet.microsoft.com


  • trimpot  (12.09.08 10:46:25) 
ben baska bisey onerecem:

www.opera-usb.com install neyin etmeden, zip'i aciyosun. opera.exe ile kullaniyosun.

ayriaten firefox ve bilmumum baska program icun de portableapps.com var.
walla kullan, install registry su bu derdinden kurtul.
kac aydir dunya var diyorum.
  • rusdemezale  (12.09.08 10:58:05) 
@trimpot : ben de tam şöyle bir şey olsa da gösterse diye düşünüyordum. kurdum baktım, ikisi de command line'da aynı opera'yı gösteriyor. Ancak Current Directory kısmında biri aynı Opera'exe'yi gösterirken diğeri masaüstündeki kısayolu gösteriyor. Masaüstünü gösterenin Parent kısmında Explorer.EXE(1492) derken öbüründe <Non-existent Process>(724) diyor. Tam bir şey çıkarılamıyor açıkçası.

@rusdemezale : iyi güzel ama opera'nın bütün özelliklerini kullanabiliyor muyuz bunda?
  • colg fusion  (12.09.08 12:43:30) 
bunu en iyi anlamanin yolu opera'yi kaldirip tekrar process ile bakmak olacaktir. baktin opera.exe yok, tekrar opera'yi kur derim.


  • trimpot  (12.09.08 12:55:05) 
yillarin opera'cisiyam.
usb opera'da hic fark gormedim daha. aynisinin tipkisi.
ivir zivirla ugrasmiyon. baska bi folderda bi tane daha unzip yap falan..
  • rusdemezale  (12.09.08 13:25:50) 
taracıyı kapatıyosun, ama opera bi süre sonra kapanıyor, hatta uzun bir süre de olabilir. tekrar operayı açmak istersen de, tıkladığın sayı kadar opera.exe açılıyor, telaşa gerek yok yani. en fazla ram kullanan opera açılı olan operadır, diğerlerini işlem sonlandır ile kapatabilirsin.


  • baldur  (13.09.08 00:46:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.