[]

Winamp'ın farkı ne? (MP3)

Söz konusu MP3 dinlemekse, diğer medya oynatıcılar aynı performansı vermiyor. Aynı eq ayarı ile deniyorum yok Winamp(2.9x) daha başarılı, bunu nasıl yapıyor?
Misal son gözdem KMPlayer ile de denedim yok aynı performansı vermiyor. Winamp'ın bu üstünlüğü nerden gelmekte?
Yoksa tamamen duygusal mı?(İkibinindokuzunda Winamp ile birlikteliğimin 10. yılı olacak.)

Lütfen wmp, aimp ya da foobar2000 ile gelmeyin...

 
sistemini winamp ve ornegin windows media player ile ayni sesi verecek sekilde ayarla, kulakligi tak, bir arkadasindan cesitli muzikleri senin bilgin olmadan herhangi birinde calistirmasini iste, eger winamp'i ayirtedebiliyorsan o zaman winamp gercekten superdir. eq ayarlari kapali olmasi lazim bunu yaparken cunku evet belki winamp daha basarili bir eq ayari algoritmasina sahiptir.


  • compumaster  (12.09.08 01:05:05) 
winamp ın üstünlüğü olsa olsa aşina olmakla alakalı. misal ben jetaudio kullanıyorum aradaki bariz farkı teneke kulaklarımla anlayabiliyorum.


  • macheng  (12.09.08 01:06:24) 
eq kapalı olduktan sonra zaten anlamı kalmıyor...


  • late viper  (12.09.08 01:12:14) 
Daha önce de çeşitli yerlere yazmıştım burada tekrarlayayım: mp3 standardının "tek" dekoderi vardır. Bütün pogramlar herhangi bir post-process öncesi(eq dadahil olmak üzere) biti bitine aynı çıktıyı verirler, verilen bri dosya için.

Bir fark hissediyorsan, farkı neyin yarattığını kendin söylemişsin zaten: eq

eq denilen şey bir dsp işlemidir, yani sinyal üzerinde matematiksel işlemler yaparak istediğin frekansları belirli performanslar ile arttırır ve/veya azaltırlar. Her yaızlımın ve donanımın ayrı ayrı eq devreleri/algoritmaları birbirinden farklıdır ve farklı sonuçlar verirler. Yani iki farklı yazılımda aynı eq değerleriyle aynı sonucu almayı beklemek yanlış olur. Farklı algoritmalar farklı sonuçlar üretir.
  • kurukafa  (12.09.08 01:46:18) 
Eyvallah...
Winamp'ın içinde neler dönüyorsa artık, cillop gibi çalıyor mp3leri. Ekolayzırına kurban olduğum.
(bkz: biz ayrılamayız)
  • late viper  (12.09.08 02:49:52) 
diğer cevaplara göre gayet saçma sapan bir yorum olacak da:

benim duyduğum müzik kalitesi winampte kullandığım skine göre bile değişiyor.
psikolojik yönü var yani. epey bence :)

pipboy skininden başkasını kullanamıyorum misal...
  • mortifera  (12.09.08 03:06:10) 
winanmp daha az sanal bellek(ram yani) harcar media playera nispeten . bide winanp dinlerken j ye basarsin arama menüsü cikar yazarsin oraya sarki ismini hemencecik bulur o sana. ara sira wistada durup dururken çalişmayi durdurdu filan der ama iyidir hoştur severim lamayı.


  • kasar  (12.09.08 03:47:11) 
@mortifera
www.fliptech.net adresindeki skinin modifiye ettiğim şeklini kullanıyorum(yeşil yerleri gri yaptım).

@kasar
performans derken, sesi kastetmiştim. sağol yine de.
  • late viper  (12.09.08 03:48:38 ~ 05:09:34) 
"not bad, not bad at all."

--col. bat guano
  • mortifera  (12.09.08 04:32:27) 
jet audio deneyiniz winamp'la farkini gorunuz derim ben..
edit: bi de, muzigin en akustik ani her bi ayarin flat oldugu zamandir. (gitmeseeek deee gormeseek dee)

  • paradoxical  (12.09.08 08:38:12 ~ 08:40:38) 
jet audio'yu yıllar önce denemiştim(Winamp kullandığım ilk yıllarda). Ama ısınamamıştım, sonra belki elli defa yenilemişlerdir ama yok beni zamanında kaybetti...
"Lütfen wmp, aimp ya da foobar2000 ile gelmeyin..." dememdeki neden bu idi, yıllar içinde hemen her oynatıcıyı denemişliğim var(tek tek yazamadım).

  • late viper  (12.09.08 17:49:38 ~ 17:51:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.