[]

cvde hobi sorunsalı ?

selam napıosunuz, yine şirkete gelen bir cv'le karşınızdayım bugün, ya sizce bir insan niye bu kadar hobi yazar ne düşünür bunu yazarken, ben mi bilmiyorum yazdığımız hobilerin bizi öne çıkaran özellikleri mi var yoksa ?

arkadaşın hobileri:
* zumba, bateri çalmak, film izlemek, kitap okumak, sudoku, origami
* diller üzerinde araştirma yapmak, yemek pişirmek
* insanlari gözlemleyip sonraki davranişlari hakkinda tahmin yürütmek ve sonuç çikartmak
* fotoğraf çekmek, şişe kolleksiyonu, paten kaymak
* mobilya, ev ve bahçe eşyalari tasarimi, taki tasarimi

allahım allahım hele şu 3.beni bitirdi gerçekten, neyin kafasıdır bu hakkaten anlamadım ya?

 
demek cv ye hala hobi yazan insanlar var, ilginç. Neyin kafası olduğunu bence görüşmeye çağırdında sorarsın kendisine :))


  • bonjurkes  (17.04.12 17:34:13) 
hangi ara çalışıcak acaba, ben bi bisiklete biniorum, bitio hafta; hayta bu çalışmaz


  • artı 1  (17.04.12 17:38:02) 
* insanlari gözlemleyip sonraki davranişlari hakkinda tahmin yürütmek ve sonuç çikartmak
bir hobi değildir.

  • italian  (17.04.12 17:38:12 ~ 19:36:01) 
3. cidden güzelmiş. iş ayrı, iş dışında geçirilen vakit ayrı, bunun iş başvurusunda bir önem teşkil etmemesi gerekli, sonuç itibariyle iş yerine hobilerini gerçekleştirmek amaçlı gitmiyorsun veya hobilere göre bir eleme yöntemi falan olamaz yani, şekilsiniz ya hı amna.


  • disfircasiyimben  (17.04.12 17:39:41) 
3. seçeneği bence balkona oturup aşagıdan gecen kişileri izleyerek veya bi kafeye gidip çay icerken yaptıgını düşünmekteyim:)


  • vadrigar  (17.04.12 17:41:30 ~ 18:02:13) 
dişfırçası kimse eleme yöntemi olarak kullandığını söylemedi zaten. O yüzden hobileri cv ye yazmaya gerek yok derler genel olarak.

Eğer çok ekstrem bir durum varsa, ve başvuracağınız iş için fayda sağlıyorsa yazabilirsiniz, gidip de bankacı olacak adamın, ben basketbol oynamaktan hoşlanıyorum demesi gereksiz olur
  • bonjurkes  (17.04.12 17:41:33) 
Cv'ye yazilan hobiler tabii ki onemlidir. Dediginiz gibi bazi $eyleri yapmak meslegine, goreve, contexte gore çok onemli katkilar verebilir. Ama burda:

1. caps lock'la mi geldi size ba$vuran ki$iden? bu nedir ya
2. çok kotu siniflandirmi$ hobilerini. diller-yemek pi$irmek ayni satirda. ba$tan sagma, du$unulmemi$.
3. koleksiyon tek l'yle yazilir.
  • exxxessive  (17.04.12 17:41:38 ~ 17:43:30) 
Ş harfi de Ş harfi olarak yazılır.


  • italian  (17.04.12 17:49:43) 
@bonjurkes aksine hobilere takım sporları yazmanın +1i her zaman vardır.


  • skywalkeremre  (17.04.12 17:57:21) 
bence bunu işe çağırın, verimli olabilir :) yeni fikirlere açık ve dikkatinizi de çekmiş. monoton bir iş arkadaşınızda olmayacak :)


  • yün prenses  (17.04.12 18:13:40) 
selam, şirket neresi acaba? benim de çok güzel hobilerim var beni de alın :)


  • flexin  (17.04.12 18:17:56 ~ 18:18:09) 
@skywalkeremre

Üniversiteden yeni mezun, iş deneyimi olmayan birisi, bütün takım sporlarını yazarsa mı +1 olur

yoksa

sektörde 5-10 sene deneyimi olan, sağlam ve büyük firmalarda çalışmış, fakat cv sinde hobi yazmayan, ya da film izlemek yazan biri mi +1 olur?

Prezantabl, takım çalışmasına yatkın tarzı kelimeler, işveren ve çalışan için klasik olan kelimelerdir, hobilere yazmış olduğunuz takım sporları, aslında bu sporları yaptığınızı hiçbir şekilde doğrulamaz, ya da takım sporu oynadınız diye sizin işyerinde takım çalışmasına yatkın olduğunuzu göstermez.

Misal, futbol, 11 kişilik takım oyunu, yalnız forvet kimseye pas atmadan her topa kendi çıkıyorsa, bu takım çalışması yapıyor ve arkadaşları ile paslaşıyor anlamına mı gelir?

CV deki hobi kısmının, çok ilginç bir spor olmadığı sürece, eskrim vs. bir halta yaradığı yok. Herkes sinemaya gidiyor, herkes kitap okuyor, herkes futbol oynuyor. İlginç bir spor olduğunda da, aa bunu nerde oynadın vs. diyerekten muhabbet açılıyor, işte bu durumda işinize yarayabilir, o kadar.

edit : Eğer profesyonel olarak uğraştığınız, hobi olmaktan öte birşey varsa, sallıyorum futbol antenörlüğü, sporda derece, başarı, bröve vs. bunu diğer yetkinlikler arasına yazmanız, hani ben çok iyi bilgisayar bilirim yazdığınız kısımın altına, dikkat çeker.
  • bonjurkes  (17.04.12 18:18:32 ~ 18:20:59) 
@bonjurkes

panpa sen arkadaşın dediğini çok yanlış yerden çekip kendi istediğine göre yorumlamışsın. hobiler bölümü müthiş önemli olmasa da özellikle sıra dışı sporlardan ziyade takım sporları bir artı sağlar kişiye. büyük bir avantaj değildir, ama bir artıdır bu kadar basit. aksine özellikle kimsenin yapmadığı bir sporu yazmanız(yapmadığınız halde) sizi muhtemelen şahıslara karşı (şansa görüşme yaptığınız kişiler arasında bu sporu yapan ya da ilgili olan yoksa) yabancılaştıracaktır.

yani gidip 10 yıllık tecrübeli adamla, üniversiteden taze memnun adamı hobisi üstünden karşılaştıracak kadar saçmalamamak lazım. dediğim gibi büyük avantaj değil, ama bir avantajdır cv'de takım sporlarının bulunması. işverenlerin aradıkları özellikler arasında takım çalışmasına yatkınlık varsa, zaten görüşmenizde çaktırmadan dolaylı bir şekilde bu hobinizi tartacak bir şeylerler sorarlar, veyahut zaten sordukları sorular dolaylı yoldan takım çalışmasına hitap ediyordur.
  • madyb  (17.04.12 19:52:03) 
@skywalkeremre'ye katılıyorum takımlar bazen işe yarayabiliyor ama cv ye yazmak bence de gereksiz çünkü hem risktir sen fenerbahçe yazarsın adam fenerbahçeden nefret ediyordur gibi ki bunu yaşadım cv me yazmadım ama görüşmede adam direk hangi takımı tutuyorsun dedi söyledim ve cv min üstüne yazdı bu da böyle bir anımdır, manyak çok gençler işveren olarak daa iş arayan olarak da.


  • ekaterina  (17.04.12 21:00:44) 
bence moda insanın kendine takışanı giymesidir..neysen onu yazman en güzeli...takım sporu yapmıyosan yazmak pek etik değil:)
hayatımın başrolünde ben varım, kendimi vitrine koymam...ha dersin ki coca cola ya ceo olcan oraya hobi yazarsan; tamam düşünelim:))

  • artı 1  (18.04.12 08:26:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.