[]

diyet ! öğle yemeği yerine 1 adet simit yesem daha mı az kalori alırım ?

normalde sulu yemek pilav çorba ve 2-3 dilim ekmek yiyorum. veya ekmek arası birşey, 2-3 lahmacun gibi şeyler yiyorum. kilo 100 ü geçti. boy desen yok gibi. yaş 39. sabahları sadece simit (gevrek) ve 1 adet üçgen peynir yiyorum ve doyuruyor nedense. aynısını öğlede yapsam iyi mi olur kötümü olur, yoksa pek farketmez mi ? bu saate kadar yemedim ve akşam yemeğine az kaldı. ne dersiniz a dostlar ?




 
simit yemeyin sakın. hamburgerden beter :)


  • brkylmz  (17.04.12 14:57:38) 
kahvaltı menüne devam et, gün içinde çay kahve falan tüket şekersiz tok tutuyor


  • istenmeyen_adam  (17.04.12 15:04:14) 
simit yerine öğlen kepekli tost ayran filan daha iyi olabilir bence.


  • clementine the tangerine  (17.04.12 15:04:24) 
patates haşlayıp yağsız yoğurtla yiyebilirsin. patates tok tutar. ya da çorba içebilirsin.


  • Laodike  (17.04.12 15:04:45) 
sanırım sorunun çok yemende değil yanlış yemende. Pek çok esnaf lokantasında çorba, sulu yemek ve pilav'a tat versin diye aşırı miktarda ve sağlıksız yağlar katıyorlar. ayrıca çorba üstüne sulu yemek mideni büyütür ve akşamda daha çok yemek istersin. saf sebze olmadığı sürece sulu yemek olayını kesmen lazım ilk etapta. Çorba-salata, çorba ızgara daha radikal olmak istiyorsan haşlanmış yumurta-çavdar ekmeği olayına yönelip akşam 7'den sonra fazla yemezsen kilo verirsin.


  • yardiray1500  (17.04.12 15:10:35) 
bir simitte 800 kalori var.
kalori hesabı yaparsanız daha kolay kilo verirsiniz. bi süre sonra eeeh yeter be diyip iştahınız kapanıyo zira :)
sabahları kuru kayısı - beyaz peynir - grisini, ya da kuru kayısılı yulaf ezmesi güzel tok tutar.
öğlen sebze haşlama türü yerseniz, ya da bir porsiyonu geçmemek kaydıyla sebze yemeği. ya da pilav ekmek vs tüketmeden et- tavuk. öğlen yemeğini sağlam yiyin korkmayın öğlenden bişey olmaz. akşam yemeğini ise meyve, yoğurt, olmadı salata gibi hafif ve küçük porsiyonlarla değerlendirirseniz hem sağlıklı hem zayıflatıcı olur.
öğlen yemeği candır.
  • ahandanick  (17.04.12 15:11:57 ~ 15:12:14) 
1. kalori hesabı diyetlerde görülen en sık hatalardandır.

2. yüz çeşit besin var. "besinin diyetteki yeri=kalorisi" DEĞİL.

3. yani günde 2000 kalorilik yulaf yiyen ile 2000 kalorilik snickers yiyen bir midir? "aç kalori tablosunu günlük kalorini bul, böl, x kaloriye ulaş da ne yersen ye, ne yediğin önemli değil" DEĞİL.

4. glisemik index falan bunları araştırın.

5. ki zaten simit az kalorili değil.

6. ki zaten dişlerin arasında susam falan...

7. ben de 180cm 96kg iken 1.5 saatte 13km koşuyordum. kilo 100ü geçsin çok sıkıntı yok. spor yapın.

boy ne kadar?
  • truvaiti  (17.04.12 15:21:13 ~ 15:21:23) 
öğlen ve akşam yemeği foreva. kahvaltı cık.


  • geberix  (17.04.12 15:24:03) 
bunlar karmaşık meseleler. kafa yormak, zaman ayırmak gerek. yapabilene ne mutlu. ama yapamayan için de en basitinden sebzeye meyveye ağırlık vermek, mümkün mertebe spor yapmak gibi şeyler bence yeterli, işin mantığı bu. yani simit yiyerek yarı aç oturmaktansa çorba içip salatayla yoğurtla öğünü geçiştirmek, acıkınca bi elmayla ıhlamurla çayla idare etmek her açıdan daha sağlıklı. ben kahvaltı edene de etmeyene de sabahları kuru incir kayısı ceviz vs. tavsiye ediyorum misal. sağlıklı besinlerle mümkün olduğunca vücudu halsiz bırakmayacak kadar miktarda beslenmek, olay budur.


  • khomaniac  (17.04.12 15:34:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.