[]

autocad yardımı

kağıtta bir plan var onu autocad'e aktaracam pek bilmiyorum öğrenme aşamasındayım. line komutu kullanıcam sürekli ama örneğin 460 cm'yi nasıl çizeceğim. 5x5 birimlerin ölçüsü nedir? çzigi çektiğim zaman üstünde yazan sayılar neyi ifade ediyor?

elimde autocad 2013 var.


 
onlar gridler ama onu düşünme line komutuna tıkla daha sonra sayfada bir yere tıkla, autocad'de 1'e 1 çalışılır, ekranda bir yere tıkladıktan sonra çizginin yönünü göster line komutuyla ve değer gir, düz çizsin istiyorsan en alttaki ortho dik açıdır simgesi onu aç mutlaka. takıldığın bi yer olursa sorabilirsin tekrar, tutorialları izlemek de senin için faydalı olabilir bu noktada.


  • ekaterina  (16.04.12 22:57:17) 
çok yeni olduğunuzu varsayarak yazıyorum:

çizim yaparken sizin 1 birimi kaç olarak kabul edeceğiniz size bağlıdır. yani 460cm için 460 birimlik bir çizgi çizebilirsiniz böylece santimetrik çalışmış olursunuz. 4.6 birimlik çizgi çizerseniz metrik, 4600 birimlik çizerseniz de milimetrik olur haliyle.

önemli olan çıktı alırken uygun ölçeği girebilmektir. plot penceresinde 1 birimin milimetre olarak karşılığı sorulur size. siz bunu uygun şekilde girdiğiniz sürece nasıl çalıştığınız sizi bağlar.

komut girdikten sonra çıkan sayılar mesafe açı vb. değerleri gösterir.
www.autocadhocasi.com

bir de genel amaçlı yardımı olur diye:
www.autocadokulu.com
  • edaydin  (16.04.12 23:11:32) 
çizgitagem diye bir site var bana da burdan biri söylemişti. çok detaylı anlatıyor herşeyi. konu konu zaten. öncelikle ölçü birimlerini ayarlaman lazım internetten bulabilirsin şimdi hangi menülerdeydi hatırlamıyorum dimension da olabilir. eğer senin pc kayıtlı olan ölçü birimi inç ise girdiğin bütün sayılar inç olarak kaydolur onu ayarlaman lazım


  • traxes  (16.04.12 23:11:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.