[]

Alışveriş sitelerinden alınan ürünlerde garanti süreci

İsmi lazım olmayan bir siteden aldığım muhtelif bilgisayar parçalarında ürünü aldığım günden takriben 3 hafta sonra çeşitli arızalar baş gösterdi. Daha sonra site ile irtibata geçtik ve site ödemesi bize(alıcıya) ait olmak koşuluyla kargoyu kendilerine göndermemizi istedi. Şimdi satış sözleşmelerini okuyorumda garanti kapsamında olan ürünlerde alıcı kargo parasını öder babında hiçbir ibare yok. Buna itiraz etsem davamda haklı olur muyum ? Çünkü göndereceğim ürünlerin kargo ücreti gidiş ve gelişini hesap edersek 40 ytl'ye tekabül ediyor malumunuz 3 tane nur topu gibi kesintisiz güç kaynağı bu ürünler.




 
sen ürünü garantıye gondermıyosun ki.ürünü site yonetimine gonderıyosun.onlarda teknik servise gonderırken kargo ucretını kendılerı oduyodur.
size tavsıyem elınızde bulunan urunlerın kendı marka teknık servısı ıle ırtıbata gecerek direk kendınızın gondermenızı saglamak olacaktır.

  • isott  (11.09.08 14:08:22) 
hepsiburada.com'a bok atip dururlar, ama gözünü seveyim ben onlarin. ürün elime geldi baktim calismiyor. aynen anlasmali olduklari aras kargoya verip geri gönderdim yenisini gönderdiler. tek kurus kargo parasi ödemedim.

hakkinizi savunun derim.
  • trimpot  (11.09.08 15:10:38) 
bildiğim kadarıyla ürün alındıktan sonra 7 gün içinde bir arıza tespit edilirse zaten sorgusuz sualsiz, teknik servise gitmeden sıfır ürün vermek zorundalar.

ama sizinki üç hafta olmuş. isott'un da dediği gibi araya alışveriş sitesini sokmadan direkt firmanın kendi teknik servisiyle irtibata geçin. onlar da büyük ihtimalle "siz yollarken siz ödüyorsunuz, biz yollarken biz" diyeceklerdir. böyle bir zorunluluk var mı bilmiyorum yalnız.
  • sallayancay  (11.09.08 18:42:51) 
ki hepsiburada tarzı sitelere sorduğun zaman seni en yakın servise yönlendiriyorlar.


  • tai  (11.09.08 22:47:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.