[]

müziklerin çıkış tarihlerini öğrenme yöntemi

bazen bir müzik açıyorum, sanki dün çıkmış gibi. ama farkediyorum ki aslında değil lise ortaokuldayken bile dinliyorduk onu. aradan 8 10 sene geçmiş ama tam bilmiyorum ne zaman çıktı. sözlüğe bakıyorum bazen, ilk entry ne zaman yazılmışsa o sene çıkmıştır diye çıkarımda bulunuyorum ama bu da tam doğru bir yöntem değil.

var mı bir hizmet sarkıların ne zaman çıktığını gösteren? türkçe müzik olması tercih edilir.


 
www.allmusic.com
vikipedi
last.fm

bunlarda sanatçıyı ya da albümü arat, ulaşırsın istediğin bilgiye.
  • baldur2  (12.04.12 11:48:06) 
@baldur2
mesela gripin dalgalandım da duruldum.u öğrenmek istedim 3ü de aradığım sonucu vermedi. sözlükteki ilk entry 2007de yazılmış. 2007de çıktığını anlayablioruz da her müzik için sözlük doğru sonucu vermeyebilir.

  • dahinnotha  (12.04.12 11:52:38 ~ 11:53:58) 
Albüme bakarsan eğer, albüm çıkış tarihi isabetli olur.
tinyurl.com
Yayınlanma 22 Mart 2007
  • arden v2  (12.04.12 12:13:54 ~ 12:14:43) 
www.allmusic.com kullaniyorum ben.


  • nocturness  (12.04.12 15:57:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.