[]

Sormacam var balalar...

1- Kadınlar neden kendilerine bayan denmesinden rahatsız olurlar? Cidden merak ettiğim için soruyorum, dövmeyin.

2- Bizim evin halleri dizisinde Rüya var ya, kızıl saçlı hani. İsmini bilen varsa ne sevaba girer ramazan günü.


 
kırolarin "pardon bağyan birer hamburger yeseydik." yakarislari kotu seyler cagiristiriyor olabilir.

bir de bayan/baymak. guzel bir kelime de degil.
  • kayranin kedisi  (09.09.08 17:41:00) 
2- Dilara Yalçın


  • metox  (09.09.08 17:42:03) 
bayandan rahatsiz olmak:o
kadindan katbekat daha iyi oldugu icin bayani tercih ederim..

  • orange coffee  (09.09.08 17:45:21 ~ 17:45:53) 
metox: dilara yalçın, rüyayı oynayan eski oyuncuymuş. şimdi atv deki bölümlerinde oynayan kızıl saçlı bir kız var onu soruyordum ben.

"bayan" ile ilgili görüş almaya devam edebiliriz bu arada.
  • rectoa  (09.09.08 17:45:46) 
bu haftaki uykusuz dergisinde memo tembelçizer o konuyu çok güzel irdeliyor.
istersen bir bak

  • kahvegibi  (09.09.08 17:58:12) 
allah allah neden rahatsız olduklarını anlayamanız tuhaf, kadın kelimesinin yok sayılması, ayıpmış gibi yerine ünvandan bozma bir şeyin ikame ettirilmesi olabilir. oysa siz nasıl erkekseniz biz de kadınız. size bay xy dendiği yerde bize de bayan xx denmesinden rahatsızlık duymayız haliyle.


  • red g  (09.09.08 18:04:15) 
onun yerine , beyefendi'nin muadili olan hanimefendi yi tercih et gitsin. neden bayan i tercih etmediklerini ben de anlamiyorum; neticede, bir ayinin 15 gununu muayyen gunler ile , diger yarisinda da bu gunlerin yoklugunun verdigi sevinc sarhoslugu ile geciren insankizidir kadinlar. - not: son cumlede acaip attim :S


  • egotm  (09.09.08 18:48:26) 
  • trimpot  (09.09.08 18:56:41) 
baydıklarını düşündükleri için (en kötü esprimiz böyle olsun)


  • deckard  (09.09.08 19:28:19) 
kendi adıma söylüyorum;
1)kız ya da kadın dururken bu kelime nerden çıktı anlamadğım için. örneğin "erkekler burdan bayanlar şurdan" diyorlar, niye? o zaman erkekler için de "bay" kullanılsın.
2) cinsiyetlerin utanan, "kadın" denildiğinde bekaret aklına geldiği için kendini namussuz hissedip "ben kadın değiliiiiimmm!!!!" diyen kızlar olduğundan.
3)pek çok insana "bayan" kelimesi daha kibar geliyor ancak eskiden sadece postacı ve pazarcıların kullandığı bir tabirdi bu. ben de günlük hayatta kendimi her dakika bir postacıyla ya da pazarcıyla alışveriş pazarlığında gibi hissetmek istemiyorum.
4) sırf geyik olsun diye yazıcam bunu da, baymak fiili ile ilgili olduğundan.
bence cinsiyetinden utanmayan bir kız/kadın kendisine "bayan" dedirtmemeli. ben şahsen bu kelimeyi duyduğum an, söyleyen kim olursa olsun anında o insanın yanından uzaklaşmak istiyorum.
hele hele "geçen gün genç bir bayan..." diyen bir taksi şoförünü duyduktan ve bir arkadaşımdan da "iyi bir iş bayanı" cümlesini işittikten sonra şaşkınlığım ve nefretim tavan yaptı diyebilirim:)
keşke herkes kibar olmak(!) yerine daha kaba olmayı tercih etse, en azından bana karşı ki "hanımefendi" de yeri geldiğinde gayet güzel iş görür.
ooh beee, içimi döktüm:)
  • think martini  (09.09.08 20:01:29) 
2-kesinlikle fadik sevin atasoy değil.


  • rpmcmurphy  (09.09.08 20:07:13) 
2- Begüm Şahin yamulmuyorsam.


  • inkey  (09.09.08 20:09:26) 
bayan oldukça nazik bir sözcüktür. buna kızan bayanlar ne istediklerini bilmeyen şımarık varlıklar oldukları için kızarlar.


  • actionary  (09.09.08 20:20:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.