[]

marksizm - rusya - sosyalizm ile ilgili sorularım var (sınav için)

merhaba. yarınki batı kültürü sınavıma çalışıyordum. kullandığımız kitap server tanilli - uygarlık tarihi. konular ise sosyalizm, marksizm falan.

hoca, referans olarak konunun bitimindeki soruları çözebileceğimizi, onlara çalışabileceğimizi söyledi. bu soruları ben de biraz yanıtladım ama biraz fikir alışverişi olması sebebiyle sizlerin de 3 4 cümlelik yanıtlarına talibim. çünkü kitaptan ve elimdeki notlardan okuyup çalışmak sıkıyor, alternatif çalışma yöntemleri arayışındayım.

-------
1 - ilk rus devleti nsaıl kuruldu?
2 - rusya, tarihsel gelişimnde hangi etkilere uğramıştır, bu etkiler içinde özellikle hangisi daha ağır basmıştır?
3 - marksizm, rusyaya ne zaman ve nasıl girer?
4 - lenizm nedir? nasıl doğar ve marksizm e katkısı hangi noktadadır?
5 - rusyada ekim devriminn tarihsel anlamı nedir? sosyalist devrimin ilk kez rusya.da gerçekleşmesi nedendir?

6 - sovyetler birliğinde ailenin, kadının ve çocuğun tı-oplumdaki yeri ne olmuştur?
7 - sovy. birl.nde eğitim ve bilimsel araştırmalar hangi özellikleri taşır, nasıl bir gelişim göstermiştir?
8 - sovyetler birliğinde din sorununun özellikleri nelerdir? nasıl gelişme göstermiştir?
9 - sovy. birl.nde sosyalist kültür nasıl doğmuştur?
10- yazar ve şair olarak tanıdığımız büyük sovyet edebiyatçıları kimlerdir?

----
dediğim gibi, kitapta zaten konunun bitiminde verilmiş bu sorular, kısmen de yanıtladım lakin biraz da fikir alışverişi mantığıyla buraya yazdım. dilediğiniz soruları birkaç cümleyle yanıtlamanız kafi. teşekkürler

 
eminabdullahturhan.wordpress.com
şöle güzel bi yazı var

  • allstar  (11.04.12 21:41:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.