[]

Altyazılı divx izlemek (Divx Playerda)

Artık çoğu divx player xvid formatı ve .sub mı .srt vs. uzantılı mı bilemedim ama altyazı dosyalarını destekliyor. İndirdiğim dizileri dvd e yazarken ona göre yazayım kenardan cıkardıgımda TV de altyazılı izleyebileyim dedim playerımda.(Gerçi yok ama:D) Sağdan soldan dosya ile altyazının ismini bire bir aynı yapsan yeter misler gibi izlersin gibilerinden bir şeyler duymuştum. 350mb HDTV riplerini attım dvd e koydum altyazılarıda oyle ama olmadı. Peki nasıl olacak?

Denediğim cihaz "SONY RDR-GX120-S" bu. çoğu divx/dvd player icin gecerli olması için ne yapmalıyım tabi divxplayer altyazı destekliycek gömülü altyazı ile uğraşmakta istemiyorum.

Görüntü gayet iyiydi altyazı cıkmıyordu. Hangi altyazı formatını destekledigini nasıl öğrenebiliriz kullanma kılavuzunda neyleri açabilecegi yazıyor ama altyazıyla ilgili öyle bir bilgi yoktu.

Genel olarak konuşursak desteklenen altyazı ile videoyu noktası virgulune aynı isimlendirirsek olması mı gerekiyor ?

 
genel olarak öyle. ben video ismi ile altyazı ismini birebir aynı yapıyorum, sadece uzantıları avi ve srt olarak farklı oluyor yani. gerisi birebir aynı. kullandığım cihaz philips dvp5500. sub ve srt altyazılarda problem çıkarmıyor. bir de kumandada altyazı açma kapama tuşu var. belki altyazı gösterimi kapalıdır. ona bir bas, açılabilir.


  • kibritsuyu  (08.09.08 17:37:57) 
dvd'ye yazdirdiginiz dosya isminin cok uzun olmamasina dikkat edin bir de.

mesela rurouni.avi ve rurouni.srt olarak atin.
  • trimpot  (08.09.08 17:46:14) 
isimin sorun cıkardıgını sanmıyorum video gösterime başladıgında yukarıda dosya ismi cıkıyor sonuna kadar :) elimdeki dizileri dvd e atıcam çogu divxplayer ın icin bu isimleri aynı yapıp altyazı uzantısı .sub veya .srt olarak kullanınca sorun cıkmıyorsa yazıcam göstermezse canımız sagolsun.

altyazı tuşunu denedik ama olmadı daha once izlemiş arkadaş o playerda benzer şekilde altyazılı olarak.
  • rurouni  (08.09.08 18:45:01) 
DAO (disc-at-once) olarak yazdir bir de (tabii öyle yazdirmiyorsan)
Ayrica yazdirdigin DVD'ye dikkat et. DVD-R ise Bir de DVD+R 'ye yazdirip dene.

  • trimpot  (08.09.08 18:56:40) 
Bir klasörde birden fazla video ve altyazı dosyası olunca sorun çıkarıyor olabilir. videoları altyazıları ile birlikte tek tek klasörlemeyi deneyin.


  • neronas  (08.09.08 20:54:59) 
bir de; film ve altyazı isminde abuk subuk karakterler olmasın. çoğu player'da altyazı seçme özelliği vardır. filmi başlatmadan önce altyazıyı seçin daha sonra başlatın. (genelde, altyazıyı seçmek için altyazının üzerine gelip ok tuşuna falan basılır.)


  • edge_nabby  (09.09.08 02:00:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.