[]

iş aramaca

Gel zaman git zaman, artık iş aramamın vakti geldi diye düşünüyorum, ya kovacaklar ya da ben iş bulduğum an uçup gidecem, o hale geldi durum.

İş yerinde durumlar boktan, bulunduğum departman sıçışlarda, 2 kişi kaldık, sorumlumuz yok, bize karışan yok, soru soran yok, iş veren yok. Ay sonunda maaş alıyoruz, haftada 1-2 emaille şuna buna bakın diyorlar o kadar. Sabahki şirket toplantısında işte şöyle böyle olacak diye evirip çevirdiler genel olarak ama sonuçta hala belirsizlik var, bu da canımı sıkıyor. İki gün sonra kapının önüne koyarlarsa (koyarlar mı bilinmez) ihbar tazminatıma kadar öderler ama tekrar iş bulmak, işsiz kalmak olayları bana koyuyor.

Şimdi iş başvurularına başlamadım daha, dün gece oturup cv hazırladım bir anlık gaza gelip. Şimdi sektörümde başvurmak istediğim yerler var ama işte aşırı üşeniyorum.

CV gönderecem, acaba o pozisyona başvursam mı? Yapabilir miyim, şimdi cv atınca arayacaklar, görüşmek isteyecekler (kesin ya sanki öyle de saçma bir kafadayım), gidecem görüşecem, yeni insanlarla muhattap olacam, pazarlık edecez vs vs. Bunlar aklıma geldikçe, ulan şimdi kim uğraşacak diyorum ama bir yandan da, eywallah pampa diyip kapının önüne koyarlarsa bu sefer götüm açıkta kalacak.

Ayrılmayı düşünme sebebim maaş konusu, söz verilen zam yapılmadı, 4 kere konuşuldu, üstüm tarafından. Sonra o da çıktı maaş mevzusundan zaten.

Sonuç olarak ne bok yiyeyim bilemedim, iki arada bir derede kaldım. Bir anım geliyor, ulan salla koy götüne diyorum, bir an geliyor gazı alıyorum bir ton başvuru yapıyorum (dün gecenin 12 sinde oturup cv hazırlama gazına gelmem gibi)

edit : yaş 25, uzun süreli (8 ay) ilk iş deneyimim.

edit 2: sektörümde derken, şu an çalıştığım sektörde farklı firmalara başvurmayı düşünüyorum önce. Ama sektör azıcık kısıtlı olduğu için (oyun) başka sektörlere de bakmam gerekecek. Fakat hangi sektörde ne iş aramam gerektiğine dair fikrim bile yok. Bu işe girmeden önce de aynı dertten müzdariptim, şans eseri şu anki işime girdim, buradan çıkarsam ne tarafa kayacam belirsizliği de var.

 
yahu neden korkuyorsun sonra dışarda kalınca bu sefer özgüven de kalmıyor onlara mecburmuşsun gibi bir düşünce yerleşiyor kafana, istediğin gibi başvur işlere görüşmeye de gidersin maaşı da istediğini söylersin. işim var diye biraz kafan rahat olur hiç değilse, hiç öyle düşünme bence. Yeni insanlarla muhattap olsan nolacak ki, hem buraya girdiğinde de onlar yeni insanlardı nasıl alıştıysan gideceğin yerdekilere de alışırsın.

eğer kısıtlı bir sektörse kesin başvurmalısın kafana uyacak işe girersin bak bu şekilde olursa ama işten ayrılıp başvurursan bi süre sonra sıkıntıdan uygun gibi olan bir işe tamam demek zorunda hissedebilirsin kendini, düşünme böyle bence.
  • ekaterina  (09.04.12 16:48:40 ~ 16:52:16) 
soru nedir? yoksa sadece içini mi döktün?


  • himmet dayi  (09.04.12 16:55:31) 
hem iç dökümü, hem de konuyla ilgili fikir sormaca. Genel durumumu soru olarak düşünürsek, ekaterina'nın verdiği tarz bir cevap bekliyordum. Moral olsun vs. amaçlı


  • bonjurkes  (09.04.12 17:00:03) 
Yerinde olsam acil iş başvurularına başlardım. Kariyer.net'te güzel bir özgeçmiş oluştur, birileri fark eder mutlaka. LinkedIn hesabın varsa orayı düzenle, geçmiş tecrübelerini, içinde bulunduğun projeleri açıkla. İK danışmanları çok yoğun kullanıyor. Hatta LinkedIn üzerinden İK Danışmanlarına ulaş, cv'ni gönder. Onların da canına minnet zaten. Bir yandan da başvurulara başla derim.

Oyun sektörü bilişimin alt dalı sayılır, bilişim sektörü çok dinamik bir sektördür, eleman giriş çıkışı çok fazla oluyor bu sektörde. Bu da sürekli olarak yeni iş fırsatları demek. Dolayısı ile yeni insanlarla görüşmeye, bir arada çalışmaya her zaman hazırlıklı olmak lazım.

Şunu da ifade edeyim, her iş görüşmesi yeni bir deneyim demek. Firmaların beklentileri neler, sen bunları ne kadar karşılayabiliyorsun, artıların eksilerin neler, bunları net biçimde görmüş oluyorsun iş görüşmelerinde. Kesinlikle üşenme, çalışmayı düşünmediğin bir firma olsa bile iş ararken mutlaka görüş. İş görüşmelerinde firmalar adayları tanımakla kalmıyor, aday da bizzat merak ettiği tüm soruları o firmanın üst düzey yöneticilerine sorabiliyor. Olaya bu noktadan bakmanı öneririm.

Tam olarak pozisyonun ve sorumlulukların nedir, bunları yazarsan daha rahat yardımcı olabilir okuyanlar.
  • Lethe  (09.04.12 18:09:20 ~ 18:10:23) 
bence iş sahibiyken işin yoğun olmamasından ötürü rahatsızlık duyup iş aramak artı puan olabilir. gerçi bu ben işveren olsaydım benim adıma geçerli olurdu:) iş işteyken bulunur derler ya, bence iş sosyalliğiyle de imkanlar yaratılabilir.


  • psikolog sulugoz  (09.04.12 20:59:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.