[]

Muslera Penaltı

bu olayda abartılıcak ne var nolduda bu kadar büyük olay çıktı anlamış değilim dünya tarihinde ilk kez mi bi kaleci penaltı kullandı ?
yada muslera oyunda değildide sırf penaltıyı atsın diye oyuna mu soktular adamı ? sizin bakışınız nedir olaya ?



 
be olayı ilk öğrenince ulan ne yavşak takım oldu bunlar da dedim. sonra volkan babacanın yavşaklıklarını gördüm önceden. haketmiş iyi olmuş dedim.


  • ayiadam  (09.04.12 02:33:30) 
Takımda ki bütün yabancı oyuncuların golü varmış bir Muslera'nın yokmuş. Ona attırmışlar + olarak Volkan'a ilk gol atan kaleci ünvanıda var sanırım. Hiç birinden emin degilim. Muhabbet arası alıntısıdır :)


  • insentient  (09.04.12 02:33:43) 
Rakibin küme düşmüş,prestij maçını oynuyor ve sen dalga geçer gibi kalecine penaltı kullandırtıyorsun,rakibine saygı göstermiyorsun.Herhangi bir lig maçında bunu yapsadı ya da takımın 1. penaltı atan oyuncusu Fernando Muslera olsaydı o zaman kimse sesini çıkartmazdı.O kadar penaltı kullandırtmak istiyorsan kalecine git bunu süper final maçlarında yap,küme düşmüş takıma karşı değil.Fair playden tut,spor ruhuna kadar her şeye aykırı ama zaten galatasaraydan ve fatih terimden farklı bir şey beklemek hata.Kendilerine yakışanı yaptılar.

edit: Tek gol atmayan yabancı muslera diyen arkadaşlara hatırlatırım,lig daha bitmedi 6 hafta daha devam ediyor. yani kısacası musleranın penaltı kullanma şansı olduğu 6 maç daha var.
  • skywalkeremre  (09.04.12 02:36:51 ~ 02:38:26) 
gs lilerin söylemek istediği bişey vardı şu son bi kaç haftadır; "şampiyonluğa giden yolda gol atmayan oyuncumuz yok, kalecimiz muslera bile"
muslera gol attı, patladılar, rahatladılar.

yoksa normal penaltı dedikleri gibi. dakika 83 skor 2 sıfır rakip 10 kişi. şımarmak başka bişey değil.
  • vaktiyle iyi biriydi  (09.04.12 02:38:55) 
baştan söyleyeyim, galatasaraylıyım.

ve yanlış bulmuyorum. sanki manisa muslera'nın penaltısıyla düştü. 3 hafta önceden düştükleri belliydi. muslera'ya bir jest yapıldı, bu kadar.

lig tv'de sağolsun volkan babacan'ın gözlerinin daldığı saniyeleri gösterdi bize; herkes volkan babacan'ın üzüntüsüne taktı ama; adam zaten fenerbahçe'den kiralanmış bir adam. ve sezonun ilk yarısında fernando muslera'yla dalga geçen twitler atmayı biliyordu. aha bu da caps : g1204.hizliresim.com

bunları gördükten sonra "iyi ki muslera atmış, iyi ki volkan babacan'a atmış." diyorum.
  • fuel oil  (09.04.12 02:43:36) 
manisa saygı duyulacak bir takım mı ?

Kalecisi Muslera'ya atıp, tutsun. Futbolcusu küme düşmesini garantilemiş olmasına rağmen sakatlamaya çalışacak derecede sert oynasın sonra da küme düşen takıma bu yapılır mı densin ?

Yok hacı öyle bi dünya. Zaten yapılan işlemde herhangi bir terslik yok. Terslik bunun sorgulanmasında.
  • bir kac yazar once  (09.04.12 03:00:13) 
futbol bir sov oyunu kardesim. Sampiyonlugu garantilemis takim genclerle cikinca karsi takimi kucumsemek mi oluyor? o zaman futbolda genc takimla cikmak, penaltiyi plase kullanmak, 4ten fazla tikamak da yasak olsun. niye muslerayi sevindirdiler demiyolar da karsi takimi kucumsediler diyorlar!? bence hep boyle olsun mac 2-3 sifirsa dakka 80-85 ise hep muslera kullansin. Ben de PES oynarken yapiyom cok da guzel oluyor :)


  • mustancu  (09.04.12 03:18:57) 
bariz futbol etiğine sığmayan bir hareket.
almanya san marino maçında skor 10-0'ken almanya penaltı kazanmıştı ve kaleci jens lehmann'a attırmak istediler, san marinolu futbolcular itiraz etti, ayıp denen bir şey var diye. lehmann da kullanmaktan vazgeçti. san marinolu futbolculara koyan 10-15 fark yemek değil, küçümsenmek ve alay edilmekti orada.

normal bir şey ya diyenlerin tek savunma argümanı da şu: "ama fenerbahçe şike yaptı."
  • baldur2  (09.04.12 08:32:26) 
bu durumu saygısızlık olarak görenlerin gördükleri saygısızlık kendi zihinlerinde. zaten işin özü futbol etiği, saygı da değil sadece rakibe giydirebilecekleri bir alanın varlığını hissetmeleri. bahsolunan saygının nerede başlayıp nerede biteceği muallak. durumun galatasaray'ın rakipten bağımsız, maçı garantiye aldığını hissettiği için, kendi içinde yapmak istediği jest olduğu çok açık. küme düşmüş bir takım değil de, bu son maç ile lig'deki durumu değişmeyecek bir takım olsa "saygısızlık" görenler yine saygısızlık görecekti. futbol, türkiyede insanların objektif olamamayı en çok başardıkları alan. ne taraftarın futbolcuya, ne futbolcunun oyuna saygısının olmadığı bir yerde, açık seçik ilkesizliklerin, yalanın ve riyanın telefon tapeleri ile yerlere döküldüğü yerde, futboldaki saygıyı muslera'nın attığı penaltı üzerinden tartışmak açıkça saçmalık. saygısızlık görmek isteyen buraya bakmayı tercih ediyorsa, ya zeka kıtlığı olduğunu, ya da art niyete sahip olduğunu düşünmekten başka çarem yok. sahaya bıçaklar atılsın, oyuncular oyun içi ahlaksızlıklarda sınır tanımasın, yöneticilerin hepsinin ahlakı allaha emanet ama "muslera o penaltıyı atmayacaktı" öyle mi? bu durumu kendi kelimelerimle tanımlamaya kalksam hakaret derler. halbuki konuya dair duruşları insanlığa hakaret.


  • hınzırpaşa  (09.04.12 09:27:27) 
Ya abicim bırakın allasen yaa.. Futbol etiği nedir size göre ? Muslera penaltı attı diye o takım rencide mi oldu şimdi? Küçük mü düşürülmüş oldu ?

E bu kadar küçük düşürülmeyi sindiremiyorsun da neden stadına o kadar rakip takım taraftarı alıyorsun kardeşim. Kendi sahanda deplasmanda gibi oynuyorsun ? Para için yapıyorsun sen bunu. Bu seni rencide etmiyor mu ? Biz bütün tribünleri rakip takıma tahsis ediyoruz ama millet bize ne der diye düşünmüyor musunuz?

Kimse etik değildi, rakibi rencide etti demesin abi.

Not: Galatasaraylıyım
  • Carlito Brigante  (09.04.12 09:34:42) 
bi olay yok ya "angry birds" ağlaması sadece.

bi de mal gibi yiyosa süper finalde, yok efendim maç garanti olmadan önce attırsalarmış. gerizekalılık var sanırım arkadaşta lan adam kaleci (ki hoş ilk penaltıda da onun atmasını istedik-onu da geçtim bu adamın penaltı olursa penaltı atacağı 1 hafta önceden belliydi) maçı riske niye atalım arkadaşım garanti skor olmadan? 1 haftadır gol atsın istiyorduk adam, 2. penaltı oldu biz de attırdık.

rakibine saygısı "0" olan adamlar konuşuyor bi de, kendi kalecisi volkan demirel, öteki kalecisi volkan babacan hey allahım :D
  • madyb  (09.04.12 09:51:40) 
muslera golu atamasaydi suan musleranin uzgun fotograflari esliginde kendisiyle dalga gecilen yazilar okuyorduk. hele o volkan'in twit'lerini tahmin edebiliyorum.

iki yuzlulugun luzumu yok. hakedilen bi kapakti. cuk oturdu. zirlamasin kimse...
  • alikavazinmahmut  (09.04.12 10:14:28) 
ya rogerio ceni ile dimitar ivankov ile ne alakası var?
ivankov ile rogerio ceni dünya futbol tarihinin gelmiş geçmiş en çok gol atan kaleciler listesinde ilk 3'te, 5'teler.
oynadıkları her takımın birinci penaltıcısı oldular.
elmayla armudu karıştırmayın.
  • baldur2  (09.04.12 12:50:44) 
dağılın beyler liseli baldur saçmalamaya başlamış gene. he anam he etik değil he.


  • madyb  (10.04.12 11:12:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.