[]

eve spor salonu kurmak

spor salonlarından bir süre sonra sıkılıp gitmemeye başlıyorum. başlıca nedeni kalabalık, havasızlık, sıra beklemek vs...
evimde güneş alan havadar boş bir oda var. birkaç tane alet almıştım daha önce dumbbell barbell filan, bir tane de çalışma istasyonu ve bench alsam diyorum.
motivasyonum kaybolur mu evde de, boşuna mı almış olurum o kadar şeyi? daha önce böyle bir şeyler deneyen var mı?


 
bence motivasyon kaybolur. nihayetinde tek başına yapıcan ve evdesin. birden aklına birşey gelecek diğer odaya geçecen, kapı çalacak, telefon çalacak falan...

spor salonu kalabalık olunca ister istemez ortama ayak uyduruyor insan ve motivesini kaybettiği an bile toparlayabiliyor ama evde tek başına yapmak için daha fazla irade gerekiyor.

böyle birşey denemedim önce ama bence boşuna almış olursunuz.
  • dahinnotha  (08.04.12 09:47:21) 
bence de boşuna almış olursun.spor salonu'na kendini attığın an o günlük programı tamamlamaktan başka çaren yok.çıkıp gitmek istemezsin çok byük bi rahatszlğn olmadkça.
ama ev öyle mi..

  • rudeboy  (08.04.12 10:04:43) 
bence ''o kadar para verdik boşa gitmesin'' dürtüsüyle çalışırsın. boşa gitmez. ben olsam öyle yapardım yani.


  • bugunku antremanda goz dolduran futbolcu  (08.04.12 10:07:51) 
ben yaptim zamaninda super oldu. Bench deadlift bar dips ne varsa yapiyordum. Tek oldugum icin istedigim gibi calisiyordum cok da guzeldi. Simdi yer ve para olsa: rack, kalf aleti, smith, leg flex aleti vs vs derken 20 milyar harcar evime kurardim. En buyuk verimi tekken yaptigim sporlardan aldim. Sadece benchte basinda adam lazim. Bir de squata dikkat.

Edit: spor salonuna gelip saatlerce geyik yapan veya 2 gun sonra birakan milyar adam var.
  • truvaiti  (08.04.12 11:17:45 ~ 11:19:08) 
@4'e hunharca gülsem de katılmadan edemedim.

aksine faydası bile olur, eğer kullanmayı bilirsen. girip çıkıp 1-2 tane çekersin falan. ben mesela dumbelları elimin altında tutuyordum hep bilgisayar oynarken falan. barfiks çubuğunu da hemen odamın kapısına asmıştım. çıkarken 5-6 tane çekiyordum. :))

ama dediğim gibi bunların olması için yakın olması lazım. gidip yatak odası gibi uzak bir yere koyma.
  • zaraeta  (08.04.12 11:21:53) 
neden hunharca güldünüz bilemedim ama:

kendi evimden doğru, 90kg bench, 150kg deadlift, 8X5 paralel bar dips... yapıyordum, kol 42 santimdi, 180cm 96kg luk halimle 1.5 saatte 13km, cooperda da 2.4km koşmuştum.
  • truvaiti  (08.04.12 22:43:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.