[]

Sıkıntı Var

üniversiteyi bu yıl bitiriyorum. benim gibi son sınıfta olan arkadaşlarımdan birkaç tanesi iş bulmuş şimdiden. bense kamuda çalışmak daha rahat ve güvenli olur diye seneye kpss'ye hazırlanmayı planlıyordum hep. ama onları gördükçe bir değişik oldum.
kıskanma değil tabi ama ben 1 yıl ayıracağım kpss'ye millet işini bile almış olacak ben boşuna mı dersane, koca kitaplarla uğraşacağım?

bi' kötü oldum ya.

 
bölüm ne?


  • ekaterina  (08.04.12 00:10:25) 
bölüm ağır da değilmiş, bir yandan kpss'ye hazırlanıp bir yandan da okula devam edebilirdin aslında.


  • kayranin kedisi  (08.04.12 00:19:28) 
sen onları gördükçe çelişkiye düşmüşsün senin mantığınla benim bu duyuruyu okuduktan sonra kafama sıkmam lazım, kendim gibi senin de 89 olduğunu düşünürsem benim okulun normal süresi seneye bitiyo kaldı ki okul uzayacak 1 yada 2 yıl... ama aşırı pişmanlık duymuyorum çünkü sevdiğim işi ufaktan ufaktan yapıyorum ve para kazanıyom. önemli olan çevreni fazla takmadan mutlu olduğun veya olacağını düşündüğün şeyi yapmak en azından ilerde benim hatam dersin olumsuz durum olursa...


  • herşey çok güzel olacak  (08.04.12 00:20:37) 
bırak aga bir yıl dediğin nedir yaa... eğer bir kazanırsan, o arkadaşlarının özel sökterde afedersin götü sikilirken, senin götün dümbelek çalıyo olacak... kazanabileceğine inanıyosan kpss derim ben her türlü...


  • ruhibirbanyo  (08.04.12 00:21:52) 
@kayranin kedisi

yani üniversitede olunca insan dışarda falan çok zaman geçiriyor. sınavlara çalışmak bile zor geliyor. o yüzden çalışamadım kpss'ye.


@ruhibirbanyo

kpss'ye hiçbir torpil güvencem olmadan hazırlanacağım. elimden geleni yapacağım ama torpil falan çok önemli o yüzden kesinliği de yok tabiki. ingilizcem de fena değildir, özel sektör açısından.
  • Tyler89  (08.04.12 00:23:06 ~ 00:25:57) 
Ben de bu sene üniversiteyi bitireceğim, 5 senedir aktif olarak gerek kendi sektörümde gerek farklı sektörlerde çalıştım. Kendi sektörümde iş çevrem bulunuyor.

Ben ise gelecek pazar bir sayfiye yerinde bahçıvanlık - bakım işine başvurup huzurlu sakin bir yerde hem çalışıp hem de kendimi dinlemek istiyorum.

Belki sen de kendine farklı bir yol çizmek isteyebilirsin ?
  • burka  (08.04.12 00:24:25) 
@ruhibirbnaya

söyle laflar ediyorsunuz, sonra millet sanıyor ki devlette her şey çok rahat. millet saldırıyor sınavlara, kapılarda kuyruk oluyor. artık özel, devlet diye bir ayrım yok. her türlü memurun suyunu çıkartıyorlar.
  • bilan  (08.04.12 00:31:08) 
aynı şey benim de başıma gelmişti. bir ingilizce öğretmeni olarak kpss için 1 yıl dersaneye gittim bu arada arkadaşlarım özel okullarda mesleğe başlamışlardı bile... neyse ben de iyi bir puan alarak istedim şehre ve tercih ettiğim 2. okula atandım. memnunum iyi ki de yapmışım diyorum.


  • mentirosa  (08.04.12 00:43:10 ~ 00:44:41) 
bir yıl sıkıntılı geçer ama tavsiye ederim
rahatlıgından ziyade karizması var ve kamuda maaşlar da güzel
24 yaşında koca amcalar önünde el pençe durur, müfettişler için...
  • merakist  (08.04.12 01:44:39) 
Hiç kendini üzme. Otur 1 sene KPSS'ye çalış. Sonucu güzel olur inşallah. Ben 2 senedir atanamadım misal. Onu da göz önüne al.


  • eledhwen morwen  (08.04.12 02:32:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.