[]

uzun dönem askere gidip pişman olan var mı ?

merhaba arkadaşlar ben uzun dönem askerlik istiyorum fakat bu aralar çevremdekiler tam bir mallık yaparsın filan diyolar 10 000 lira için değmez filan diyen var...

uzun dönem askerlik gerçekten kötü mü ? (askerleğin hertürlüsü kötüde )

amacım askerlikten sonra işsiz filan kalırsam elimde en azından bir miktar para bulunması...

askerliğini yapmış arkadaşlardan öneri bekliyorum.

 
10bin için belki değmez diyebilirler ama bir çok kişiden üst rütbede olmak bence en geçerli sebep.


  • neira  (05.04.12 20:39:57) 
bence asla öyle birşey yapma.


  • mahone  (05.04.12 20:44:54) 
10bini biriktirebileceğini söyleyen kim? sana ev vermeyecekler onu vermeyecekler bunu vermeyecekler. bir ton masrafın olacak.

bu yönden de düşün.
  • esmer  (05.04.12 20:54:36) 
sakın yapma, zaten uzun dönem de gitsen 3 ay acemilik, aynı kısa dönemler gibi, ondan sonra 2 ay asteg olsan ne yazar, 5 ay 5 gün askerlik yapan kısalar tezkere alır


  • efruz  (05.04.12 20:55:29) 
kisa donem yaptim ama uzun donem arkadaslarla sohbetlerimiz aklima geliyor da simdi, gozumun onunden şerit gibi gecti o diyaloglarin tumu.

sakin yapma uzun. sakin yapma. abi nolur yapma cidden. kendim yapmis kadar kötü oldum.

sakin yapma. bak yaparsan bu satirlari hatirlayip pisman olursun. gozunu seviyim. içim acıdı şu an cidden.
  • la traviata  (05.04.12 20:56:30) 
uzun dönem meslek kurası olduğun takdirde harika olabiliyor (benim askerliğimde olduğu gibi) ama diğer türlüsünü yapmadım bilemiyorum.


  • weeping guitar  (05.04.12 20:57:08) 
benim çevremdekilerde benzer şeyler söylüyorlar. askerden yeni gelmiş kişileri hayattan soğumuş halde görünce bende aynı kanıya vardım. ayrıca uzun dönem olduğun için güney doğuya gönderilme durumunda çıkabilir. dışarıda yemek yemek isteyeceksin para dayanmayacak.


  • neysene  (05.04.12 20:59:57) 
işte gerçekler,

1- askerlikle ilgili "iyi" duydugun seyler ya yalandir, ya da cok istisnai şeylerdir

2- askerligi yapmamis kisileri, hele kadinlari, dinle ama nolur gercek olan onlarin soyledikleriymis gibi degerlendirme

3- kadinlari gectim, askerligini yapmamis insanlarin hele sozunu en son dinle. ulan gitmeden nasi biliyolar psikolojisini, yasamadan nasil anliyorlar? delirmek mumkun.

4- 5 ay askerlik yapan kisinin ölme riski, her zaman icin 15 ay yapaninkinden dusuktur.

5- degil 10.000 lira icin, 30.000 icin bile degmez.

6- ancak homeless falan olsan anlardim bu mantigi. ki onda bile bak biraz yine dusundum, baska care bulunur diyorum simdi daha ikinci cümlem bitmeden.

7- bu satirlarin yazari, jandarma olarak tertemiz askerlik yapmis, askerde kilo almis, haftada 2 bazen 3 kez carsiya cikmis, sifir masa tenisinde her gun oynayabilmis, karakolunda digiturk olan, carsidan bazen uzman komutaninin arabasiyla dönen(ki hala arkadsimdir sivilde), karakol kilerinin yedek anahtarina sahip, iki ay nobet tutup iki ay sonunda karakol nobetcisi olup nobetleri de bay gecmis birisidir. ha terörist de kovaladik, komutanlarin bilgisayarlarini da tamir ettik vs, onlar ayri. ama benim askerlikteki sahip oldugum avantajlarin 4te1'i olmamistir genelde kisa donemlerde.

fakat ben bile bunca olumlu gozuken seyin ardindan yine de "sakın ha" diyorum. bunu bir düşün.

bonus
(bkz: #17920075)
  • la traviata  (05.04.12 21:10:04 ~ 21:12:09) 
Güneydoğuda uzun dönem askerlik yapmış biri olarak söylüyorum ki, öncelikle astek olmak senin elinde olan bişey değil, tamamen şansa bakar( mühendis isen özellikle makina, inşaat ya da elektrik astek olma olasiliğin biraz daha yüksek)

ben usta birliğimi doğuda yaptığım ve 9ay dağda taburda kaldığım için 14bine yakın para biriktirme şansım oldu, rütbeli olduğum içinde genelde rahat bir askerlik gecirdim, ama tabi ortam ve şartlar her an değişebilir askerlikte..

Sonuçta bunlara şimdiden kafa yorma bence, olayları akışına bırak, artık ne denk gelirse bahtına
  • TheRezerve  (05.04.12 21:42:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.