[]

doğru park nasıl yapılır?

arkadaşlar araba parketmekte büyük sıkıntılar yaşıyorum, park esnasında manevra üstüne manevra yapıyor, adeta ecel terleri döküyorum. yine de olmuyor olmuyor. özellikle paralel park konusunda tam bir felaketim. üç arabalık boşluk yoksa parketmeye hiç yanaşmıyorum bile. haliyle istanbul trafiğinde çoğu zaman geniş yark yeri bulayım diye tur üstüne tur atıyorum. var mı bunun bir püf noktası, kursu şusu busu. kafayı yemeden yardım edin lütfen.




 
resimli anlatim yapicam, kusura bakmayin.

img158.imageshack.us

resimde belirttigim gibi, aracta bu sekilde yanasip (birebir ayni resimde gösterdigim sekilde yanasmalisiniz. yeriniz ayni oradaki gibi olmali) direksiyonu tam sola kiriyoruz. aracimizin kic taafi iceri girdikten sonra direksiyonu yavas yavas saga dogru cevirmeye basliyoruz. hepsi bu.
  • trimpot  (06.09.08 23:36:52 ~ 23:37:35) 
1. öndeki aracın yanına yanaşın. tam onun hizasında durun
2. direksiyonu içeri doğru kırın ve arabanın kıçı kaldırım ile arkadaki aracın köşesine bakar duruma gelsin.
3. bu noktada direksiyonu düzeltin ve geri geri yanaşın düz bir şekilde, ama kaldırıma çarpacak kadar değil.
4. yeterince yanaştıysanız direksiyonu diğer yöne çevirerek aracı düzeltin ve parkınızı tamamlayın.

bu temel bilgilerle orta zorlukta bir yere park edebilmeniz lazım.
  • chavezding  (06.09.08 23:38:54) 
işte bu yukarıdaki saydıklarınız teorik olarak biliyorum ama sanırım benim yapamadığım parkı minumum hamlede yapmak. hamle sayısı çoğaldıkça hata oranım artıyor, arabayı stop ettirmek, sıfırlayayım derken kaldırıma çıkmak gibi. hele ki bu esnada trafik akıyorsa çoğu zaman parketme teşebbüsünü yarıda kesip başka bir yer arıyorum. sanırım sorunum biraz da psikolojik ve feci bir durumdayım.
yine de bilgi veren arkadaşlara teşekküler.

  • on kaplan  (06.09.08 23:45:00) 
geri donup bakmak yerine, aracin sag ve sol aynalarini kullanarak yanasmayi deneyin. orta aynaya guvenmeyin. aynalari kullanmak geri donup bakarak park etmekten daha guvenlidir.


  • helenart  (06.09.08 23:58:41) 
bo$ bir yer bulup cop kovası falan yerle$tirerek aralarina park etmeye cali$. daha sonra bunu daha sakin yerlerde gercek arabalar arasinda dene. 3-5 kere dogru park ettikten sonra kendine olan guvenin de yerine gelir. normal trafikte ise sakin olmaya cali$, sanki bombo$ bir tarlada gibi du$un kendini :)


  • dengesiz pamuk  (07.09.08 00:01:53) 
direksiyon dersi verilir.


  • bryan fury  (07.09.08 00:09:51) 
arabanın arka camının tam ortası sizin için referans olsun. oraya bakarak arkanızdaki arabanın ortasına doğru hizalayın arabayı. tabi önce önü kurtarın.


  • tom riddle  (07.09.08 00:16:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.