[]

mercedes vs siemens (mühendislere)

Mercedes'te 1800-2000 arası maas ve 3 ayda bir cift maas var.
Siemens'te 2000-2200 arası.

mercedes hoşdere'de, siemens gebze-kartal'dan birinde.

ikisinde de calısabilirsiniz ve birini tercih etmelisiniz.

siz olsaydınız hangi firmayı tercih ederdiniz ve nedeni nedir?

Meslek:Elektrik Mühendisi
Almanca, İngilizce ve yeterli programlama bilgisi.

 
mercedes 2400 e geliyor. eğer iş şartları aynı ise mercedes elbette.


  • ground  (05.04.12 09:09:53) 
mercedes derim ortamı daha iyi siemense göre.


  • basond  (05.04.12 09:37:25) 
mercedes hoşdere fabrikasını gezmiştim. modern, sosyal imkanları olan büyük bir fabrika. ama merkeze uzak biraz. yakınlarda bahçeşehirde yaşayabilirsin. siemens'in de kartal fabrikasını gördüm. mercedes'e göre daha küçük ama merkeze yakın. her iki firmada da yükselme imkanını araştır istersen. kariyer ve eğitim planlarını araştır. ayrıca çift maaş avantaj. bence mercedes daha ağır basıyor.

www.nasil1firma.com
  • merhum  (05.04.12 09:39:32) 
bir arkadaşım zamanında mercedes'te çalışmıştı, hadımköy hoşdere'de. işe başladığı gün wc'ye gitmiş, lavaboda ellerini yıkarken dan diye kapıyı çarparak açmış birisi, yüzünü yıkamış etmiş direkt. bizim arkadaş da ilk gün arkadaşlık kurmaya hevesli lafa girmiş "merhaba ben XX, şu departmanda bugün başladım" adam da direkt "hayırlı olsun ben de bugün buradan siktirip gidiyorum sonunda!" demiş ve çıkmış. anlatmıştı konuşurken arada. zaten kendisi de kafayı yemeye ramak kala çıktı işten.

siemens şu an nasıldır onu bilemiyorum gerçi ama benim çalıştığım şirket eski siemens, sonradan başka şirket satın almış ve kadronun çoğu eski siemens zamanından kalma insanlar. ortam gayet sıcak ve samimi.

şirket genel havası mıdır, şirket kültürü ile alakalı mıdır, yoksa direkt çalışan politikaları ile mi alakalıdır bilemiyuorum ama. orada çalışanlara da sormakta fayda var. para bir yere kadar tatmin eder seni, ne maaş alan insanların işlerinden kaçarak uzaklaştıklarını gördüm sırf kafaları daha rahat olsun diye...
  • loveinaflipbook  (05.04.12 09:41:49) 
bu kadar yakın rakamlar söz konusu iken maaşa göre tercih yapılmaz. deneyimli çalışanların ne kadar kazandığı meselesi bir kriter olabilir tabi. bunun dışında siemens stratejik olarak daha önemli bir firmadır, dünyada insanın olduğu hemen her yerde, her fabrikada, her evde siemens vardır. çalıştığın departmana göre değişmekle birlikte çok geniş bir çevre edinme imkanı sağlayabilir sana. ayrıca bir elektrik mühendisi için daha uygun bir firma da düşünemiyorum.


  • khomaniac  (05.04.12 10:34:13) 
hangi sektörde kariyer yapmak sana daha yakın geliyor, otomotiv mi yoksa enerji sektörü mü? bu soruyu kendine sormalısın önce (siemens genelde enerji sektörüne iş yapıyor, senin pozisyon da öyle diye varsaydım)

iki firma istanbul'un iki ucunda, hatta siemens'in bir kısmı gebze'de. oturduğun yer de önemli bir kriter olmak durumunda olabilir.
  • Lethe  (05.04.12 10:35:32 ~ 10:36:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.