[]

Rusya'da neden bu kadar cok ucak dusuyor olabilir?

Soru baslikta




 
tupolevler çok dandik.


  • lanc  (04.04.12 20:56:29) 
@lanc +1

sovyet teknolojisiyle üretilmiş uçakları kullanıyorlar halen.

keza orta asya türk ülkeleri de.
  • elalemin derdi  (04.04.12 21:11:53) 
bir pilot olarak diyeceğim şu ki, uçakların düşmesinde en büyük sebep rusya için teknik arızalar ve yetersiz bakımlar diyebilirim.genelde uçakların düşmesinde en büyük etken pilot hatalarıdır fakat rusyada kullanılan uçakların bir çoğu oldukça eski teknolojiye sahip uçaklar ve bakımları da çok iyi bir şekilde yapılmamakta.aslında eski uçak diye bir şey yoktur bakımsız uçak vardır.1970 model bakımlı bir uçak 2010 yılında üretilmiş bakımsız bir uçaktan çok ama çok daha güvenlidir. en son düşen atr serisini incelemedim hangi seri olduğunu bilmiyorum ama bir örnek vereyim hemen; atr ler 90 lı yıllarda kanatlarının yanlış dizayn edilmesinden dolayı buzları kıramamakta ve düşmekteydi. öyle ki amerikadaki tüm atr ler sadece sıcak bölgelere uçmaktaydı ve kimse bu uçaklara binmemekteydi. bilemiyorum tabi belki yine böyle bir sorun tekrar etmiştir ya da belki de eski bir uçak gerekli upgrade lerden geçmemiştir ya da bakımları düzgün bir şekilde yapılmamıştır. her pilotun uçak zor duruma girince elinden geleni yapacağına eminim. hee tabi rus pilotların dil yetersizliğinden sadece "i am landing" diyerek nereye inecekeleri belli olmayacak şekilde meydana yaklaştıkları durumlar da yok değil :).


  • monkey  (04.04.12 21:20:19 ~ 21:24:27) 
abi buradaki haberlerde hep pilotlar suçlanıyor :) gerçeği bilemem ama pervaneli uçaklar bile kullanılıyor rusya içinde olan uçuşlar için.


  • bad boy for life  (04.04.12 21:35:58) 
monkey'nin açıklamaları gayet yeterli olmakla birlikte, Rusya'da IATA üyesi olmayan havayolu da çok. Bu havayolları IATA'nın şart koştuğu güvenlik kriterlerini sağlamıyorlar. Son düşen UTAir IATA üyesi ve görece tanınan bir havayolu ama sorun genel olduğu için ben bunun da önemli olduğu kanısındayım.


  • desdinova  (04.04.12 21:44:40) 
borajet de aynı seri uçaklardan kullanıyor, bölgesel havacılıkta sıkça kullanılan bir uçaktır atr ler. şöyle bir durum var bir uçak firmasının uçağı yüzlerce milyon dolar ve bu uçaklardan yüzlerce belki de binlerce satıyorlar, dönen para milyar dolarlar şeklinde. eğer ki uçakta kusur bulurlarsa ödenecek tazminatı yitirelecek prestiji markaya olan güvenin sarsılmasının maliyetini varın siz düşünün. üç kuruşluk işlerde bile neler neler dönüyor. tabi ki pilota atılacak suç, ilk airbus 320 uçağının denemesinde uçak düşmüştü. milyarlarca dolar harcanarak yapılan bir proje ve ilk deneme uçuşunda düşüyor peki ne oldu? pilot suçlu bulundu sonra pilot olayın üzerine düştü araştırdı haklı olduğunu destekleyen bir çok şey ortaya koydu en sonunda pilota deli ünvanı yapıştırdılar varın gerisini siz düşünün :)


  • monkey  (04.04.12 21:46:04) 
pervaneli uçak dandik uçak değildir.
bakınız borajet.
adamlar daha henüz kaza yapmadı.
  • corona  (04.04.12 21:47:44) 
bakımsızlıktandır 5-6 sene öncede nükleer denizaltı dibe oturmuştu aynı sonra aynı şey söylendi


  • razaor2  (04.04.12 23:14:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.