[]

ipad

Merhabalar,

Böyle sağda solda ipadi olan insanlar görüyorum, hoşuma gidiyor. Şu sıra cebimden para çıkmadan ipad alabilme ihtimalim var ama aynı paraya başka bir şey de alabilirim. İpadin ne olduğunu vs. biliyorum ama tam olarak ne işe yaradığını bir türlü çözemiyorum. Şimdi ben yüksek lisans öğrencisiyim. Haliyle makale vs. okumak için kullanılabilir, tamam, ama bunun için 300 tlye kindle da alsam olur. e evde, okulda vs. kullanmak için laptop var zaten. zor durumlarda kullandığım internete girebilen bir telefonum da var. ben şimdi ipad alsam görüntüsünün hoş olması dışında ne işime yarayacak?


 
bu durumda pek bi' işine yaramayacak.


  • esmer  (04.04.12 15:01:11) 
size sarılarak ağlamak istiyorum. uzun zamandır okuduğum en aklıselim duyuruydu bu.

yalnız kindle ve ipad biraz farklı kulvarlar, biri e-reader, diğeri tablet bilgisayar. telefonunuz ne kadar "akıllı" bilmiyorum ama ihtiyaçlarınız karşılıyorsa ipad'in size tek sunacağı büyük bir ekran. bi de arkadaki elma.
  • celeron 300a  (04.04.12 15:05:09 ~ 16:35:45) 
celeron 300'a ya ek olarak, tatlı oyunları var (bkz: tatlı oyun :) ) yani eğlenceli zaman geçirebileceğiniz basit oyunları... onun dışında ipad'i daha bi işe yaratanını da görmedim. Tek olayı, bir yere gittiğinizde masaya telefondan daha büyük birşey koyup onunla ilgilenmenizin etrafınızda yarattığı etki. o kadar. :)


  • xenophobic  (04.04.12 15:17:20 ~ 15:18:05) 
appstore daki oyunları uygulamaları çok beğeniyorum, delicesine yüklerim demiyorsanız gereksiz.


  • dogabey  (04.04.12 15:18:41) 
bence ipad gibi teknolojiler bireysel kullanıcılardan ziyade elinde sürekli belgeler, listeler, istatistikler vb. şeyler taşımak zorunda olan hizmet sektöründe veya ne bileyim sanayi çalışanları için faydalı olan bir cihaz. bunun dışında uzun ömürlü olmaları (elektronik çöp yığınları oluşmaması açısından) eğitim sektöründe de yayılmasına (amerika'da yaygınlaşmaya başlıyor) müthiş bir devrim olmasına sebep olacak. kısacası tek bir kişinin hayatını değiştirmez ama insanlık için her anlamda devrim niteliğinde bir ürün. üretim aşaması da çevreye zarar vermeden yapılabiliyorsa doğa için de önemli bir gelişmedir... yani apple değil, genel olarak tabletlerden bahsediyorum...

tüm bunların dışında tek bir kişinin de sosyal veya iş yaşamı ipad'in büyük kolaylıklar getirebileceği bir boyuttaysa bireysel olarak da müthiş bir cihaz olarak değerlendirilebilir. kısacası ipad'in bireysel anlamda süper bir cihaz olması ya da olmaması tamamen kişinin yaşantısı ile, sosyal çevresi ve işi ile ilgili...
  • kisa bisey olsun istemistim  (04.04.12 15:34:47 ~ 15:40:23) 
makale eger pdf ise kindle da baya zorlanirsin. kindle in kocaman olani kindle dx alirsan pdf makale okumak rahat olur diyolla. onun disinda ipad ile film-dizi izlersin, oyun oynarsin, internete girersin vs. tasimasi kolay. ve itunes dan deli gibi app indirirsin istegine gore. ama ben laptop tasimayla ilgili sikinti cekmiyorum diyorsan kindle dx diyorum ben sahsen.


  • yetersiz veri  (04.04.12 15:44:21) 
ipad alali 4 gün oldu.
ahım şahım bişey degil. benim icin kullanisli cunku degisik bir kullanma amacim var.

ama genele bakarsak, cok cok gerekli bi alet degil.
  • la traviata  (04.04.12 16:28:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.