[]

sağlık ocağında yapılan tahlil ve tetkiklerin hatalı çıkma ihtimali?

bi sebepten doktora gittiğimde birkaç belirti sordu ve tiroid, hipertireodi, guatr falan belirtileri var dedi. kan tahlili yapıldı ve sıkıntı çıkmadı. bir sıkıntı varsa erken teşhis olsun diye gitmiştim doktora lakin sıkıntı yok deyince üstüne varmadım.

bu günlerde ise gece terlemesi, kilo kaybı gibi şeyler de var. bunlar da tiberküloz ve hipertiroidi ile ilgili olabilirmiş. küçükken astım, bronşit gibi şeyler yüzünden sürekli hastanede yatıp ilaç kullanmışım. birçok antibiyotik ve pensilin falan kullandığımı biliyorum çocukken.

---

şimdi tekrar tektik, tahlil vs yaptırmak istiyorum. herhangi bir hastalığın belirtisi midir bunlar? niçin geceleyin terliyoum? kilo alamamak nedendir? madem bir sıkıntı yok niçin hipertiroidi belirtileri taşıyorum? eskiden geçirdiğim astımın, bronşitin kökleri hala var mı yoksa tamamen yok olmuş mu? bunları öğrenmek adına hangi nereye gitmeliyim? hangi birimden randevu almalıyım? iç hastalıkları mı oluyor? ayrıca şuan kullandığım bir ilaç var (roaccutane). zaten kan tahlili yapıp veriyorlar bunu. eğer bir sorun olsa idi ilacı kullanmama izin vermezdi doktor. bi de şuan kullandığım ilaç sebebiyle tahlilin yanlış çıkabilme ihtimali var mıdır?

 
tahlillerin yanlis cikabilme ihtimali her zaman var.

eger süpheleniyorsaniz tam tesekküllü bir hastaneye gidin derim.

bazen teshislerden degil ama doktor yorumlarinda ya da doktor hatalarida olabilir.

eger en ufak bi süphe kirintisi var ise tekrar kontrole gitmek iyidir.
  • serabetan  (02.04.12 11:32:51) 
çoğu sağlık ocağında zaten o yerleşim biriminin en donanımlı hastane veya laboratuarına gönderilerek yapılıyor tahliller.
serabetan ın da dediği gibi yanlış cıkma ihtimali her zaman var.

  • Skey295  (02.04.12 12:51:13) 
endokrinolog'a görünebilirsiniz.


  • 65 derece  (02.04.12 13:40:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.