[]

ilahi adalet gerçekten var mı?

ben mesela bi yerde cüzdan, para vs. bulduğumda asla o parayı harcamam. sahibine ulaşmak için elimden geleni yaparım. sinemada çalışırken mesela ne cüzdanlar, ne çantalar, ne iphone 4'ler buldum. hiç birini de ulan gizli gizli zulalasam kim ne bilicek bende olduğunu belki başkası buldu diye düşünüp de alamadım. çünkü önceden bi iki kez yolda bulduğum parayı harcamak gibi eylemlere girdim ve kat kat fazlası çıktı o paraların bende.

hata mı yaptım? denk mi geldi? yoksa gerçekten böyle bi adalet sistemi var mı dünyada :)


 
öle bi sistem yok.


  • hope ender  (01.04.12 17:34:25) 
iphone gibi smartphone'ların gps takibi çok kolay ve sahibi de telefonum çalındı dediğinde imei bloklanır ve telefon kullanılamaz hale gelir zaten. ilahi adaletine yorum yapmayacağım ama ne olur ne olmaz bu bilgiyi vereyim dedim. bloklansa da bloklanmasa da, başka sim kart taksan da takmasan da telefonu açtığın an yeri takip edilebilir.


  • cro magnon  (01.04.12 17:35:30 ~ 17:36:11) 
Verince mutlu olduysan gece yatarken vicdanen rahatsan ne guzel... bunda aslinda ilahi adaleti degil ahlak konu ediliyor
sana nasil davranilmasini istersin

  • merakist  (01.04.12 17:36:13) 
cro magnon biliyorum. hatta istese iphone'umu bul vs. varsa anında kilitler ama bi şekilde elden çıkartılabilir o cihaz..


  • matilda  (01.04.12 17:36:16) 
bir ilaha inanan biri için, evet var ama her zaman bu dünyada tecelli etmez. sizinki gibi küçük şeyler şimdiden üzerinizden bir yük olmaktan çıkmıştır ama afrikada, ortadoğuda, çinde, vb. zülme uğrayan binlerce çocuğun hesabını zalimleri bu dünyada vermiyor değil mi?


  • annesütü  (01.04.12 17:36:30) 
açıkçası ben cennet- cehenneme inanmıyorum. insan yaptıklarının cezasını bi şekilde bu dünyada çekiyor bence @annesütü


  • matilda  (01.04.12 17:37:22) 
Ben de sinemada çalışsaydım ve değerli eşyalar bulsaydım almazdım. İlahi adalete inandığımdan değil, sahibi çok büyük ihtimalle gelip soracağı için. Etik olmazdı. Lakin sokakta yürürken para bulursam hiç affetmem, cebe atarım.

İlahi adalet diye bir adaletin var olduğuna inanmıyorum.
  • gyroscope  (01.04.12 17:39:03) 
illahi birşeylere inandığımdan değil,tamamen kişiliğim gereği birine ait olan birşeyi almam. gerekeni yaparım.

ilahi düzende bu şekilde çalıştıklarını sanmıyorum.
  • mahone  (01.04.12 17:44:06) 
pek inançlı biri değilimdir. ama böle bi sistemin var olduğunu söyleyebilirim. başıma gelenlerden dolayı söylüyorum.


  • bak bi  (01.04.12 17:47:32) 
insan iyi niyetle yaptığı her şeyin de kötü niyetle yaptığı her şeyin de karşılığını alacak. şu an buna inanmayan varsa, öbür tarafa gidip gördüğü zaman "duyuruda biri demişti, valla öyleymiş" diyecek :) size ait olmayan her şey haram maldır ve yanınıza kalmaz.
bu arada, yolda bir şey bulunca alıp almama konusunda ikilemde kalanlar şöyle düşünsün, siz kendi kaybettiğiniz bir şeyi birinin bulduğunu ve cebine attığını uzaktan gözleseniz, helal olsun koçum mu dersiniz ana avrat düz mü gidersiniz? kendinize yapılmasını istemediğiniz hiçbir şeyi başkalarına yapmayın.

  • saatgeceninonikisi  (01.04.12 18:12:21) 
kimse yazmamış, mesela karma diye de birşey var. bakınız vermiyorm zira sözlükteki karma daha farklı.

ben de inançlı biri değilim lakin ilahi bir adaletin varlığına inanıyorum. ister karma de, ister darma, ister tanrının işi ister allahın, ya da evrenin işi olsun. en genel ifade ile ilahi adaletin varlığında şüphe etmiyorum. islamiyetteki haram\helal kavramlarına elimden geldiğince uymaya çalışıyorum ve haketmediğim hiç birşeyi tüketmiyorum. inanınıyorum ki evren, hgerşeyi fazlasıyla verecek kadar cömert. yerde bulduğun üç beş liraya tamah edip de evrenin cömertliğinden tenzih olmayı mantıklı görmüyorum.
  • dahinnotha  (01.04.12 18:49:14) 
neye inanmak istersen öyle aslında. duyuruya allah var mı diye soru açmak gibi olmuş :)

benim kişisel görüşüm 'karma' denen şey yok dünyada. ama buna inanmıyorum diye çalmam tabi ki çünkü kendi ahlak sistemime uymaz. ilahi ceza korkusunun beni doğru yola götürmesine gerek yok kendim bulabilirim.
  • sle  (01.04.12 18:58:16) 
ilahi adalete inanmıyorum ama bir adalet var. ne zaman birini çok üzsem ertesinde işlerim ters gidiyor.

not:ateistidmanyurdusporluyum
  • mayeskuel  (01.04.12 19:04:38) 
var.


  • sui  (01.04.12 21:39:29) 
algıda seçicilik olayı yukarıdakilerin dedikleri. birisine kötülük yaparsınız, sizin başınıza da kötü bir şey gelir, karma dersiniz. kimseye bir şey yapmazsınız, başına kötü bir şey gelir, karma nerede diye sormazsınız. kısaca yok.


  • ziplayan meksika bamyasi  (01.04.12 23:35:22) 
ben ki pek bir şeye inanmam, gözümle görmeden elimle tutmadan:

son zamanlarda gördüğüm en çarpıcı ilahi adalet örneği, bahçesine giriyor diye bizim köpeğimizin bacaklarını jiletleyen psikopat komşunun bacaklarının kesilmesi oldu. artık o evde bile oturamıyor, tekerlekli sandalyeyle girip çıkabileceği bir eve taşındı.
  • cedilla  (02.04.12 04:18:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.