[]

Vekil öğretmenlik başvurusu?

Bilgisayar Programcılığı mezunuyum. Vekil(Sözleşmeli)öğretmenlik için başvuru nasıl yapılır son başvuru ne zamandır. Atamalar ne zaman açıklanır. Bi aydınlattırırsanız sevinirim efenim.




 
meslek yuksek okulu mezunlari ogretmen olabiliyor mu ki? egitim fakultesi ya da fen edebiyat fakultesini bitirdikten sonra formasyon yuksek lisansi yapmis olman gerek.


  • comptrol  (03.09.08 19:16:08) 
sen yine de oturduğun ilçenin milli eğitim müdürlüğüne dilekçe ver,yalnız sözleşmeli öğretmenlik gibi iyi para alamazsın,yerine asil atandı mı kapıya koyarlar,kısa süre için iyi bir iş olabilir.


  • elbar  (03.09.08 20:54:38) 
Vekil öğretmenlik sadece sınıf öğretmenliğinde olur. Doğum izni, raporlu olma gibi hallerde öğretmenin yerine görevlendirilen vekil öğretmen kadrolu öğretmenin özlük haklarına ve maaşının 2/3 üne sahip olur. Bunun dışında öğretmen yokluğundan yapılan görevlendirmeler ücretli öğretmenlik olarak adlandırılıyor. Artık lisans mezunları yeterli geldiğinden dolayı önlisans mezunlarına pek görev verilmiyor. ancak bilgisayar ve ingilizce istisna, yeterli lisans mezunu olmadığından dolayı önlisan mezunlarına görev veriliyor. tabi öncelik lisans mezunlarında yine. ücret olarak girilen ders saati karşılığı ücret ödeniyor. ders saati şu an net olarak 6.02 ytl sanırım. buda haftada 25 saat derse giren bir ücretli öğretmen için ayda 100-120 saat civarı ekders olur buda yaklaşık 620-720 ytl arası net ücrete karşılık gelir. başvurular il veya ilçe milli eğitim müdürlüklerine yapılıyor, bu biraz ilin bu konudaki tavrına bağlı. her ilin web sayfasında bununla ilgili açıklama vardır. iladi.meb.gov.tr adreslerinden il milli eğitim web sayfalarına ulaşabilirsiniz. genelde şu sırada başvuru yapıyor olmanız gerekmekte.


  • unfs  (03.09.08 21:38:52) 
Arkadaşlar, vekil öğretmenlik her branşta mümkünmüş, buna ücretli öğretmenlik de deniyor. Ben de yakın bir zamanda araştırdım. Bulduğum sonuçlar, (bire bir bu işi bir yıl boyu yapmış bir arkadaşımdan araklayarak)

Bulunduğunuz ilçe milli eğitim müdürlüğüne gidiyorsunuz, oradan size matbu bir dilekçe veriyorlar dolduruyorsunuz, diğer evraklar için de sizi yönlendiriyorlar. formasyonunuz varsa, bu daha da kolay oluyor, kpss ye girmişseniz ve bunu da belgeleyebiliyorsanız, (puanınız kaç olursa olsun) bu da işe yarıyor...

daha sonra ihtiyaç anında size ulaşıyorlar, başvuru yaptığınız ilçe sınırları içindeki bir okulda başlıyorsunuz, haftada 30 saat derse girerseniz, 500-600 arası bir para ödeniyor, ancak sigortanız da yatıyor diye öğrendim..

umarım yardımı olur, bana bu bilgileri ankara sınırlarında bu işi yapmış bir arkadaşım verdi, ancak şunu da belirtti: ağustos ayı içinde bu başvuruyu yapmış olman gerekiyor, yoksa bu iş de başka bir bahara kalabiliyor. tabii torpil durumunuz varsa, bu belge, ya da süre ile ilgili çok esnek olabiliyorlarmış... günahları boyunlarına:))
  • yattara valli  (04.09.08 00:03:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.