[]

paragraf sorularında yakalamamız gereken püf noktalar nelerdir?

soru başlıkta.




 
önce soruyu okuyup sonra paragrafı inceleyin.


  • kediebesi  (28.03.12 13:13:44) 
kediebesi doğru diyor. önce soruyu oku ki, paragrafı iki defa okumak zorunda kalma.


  • baldur2  (28.03.12 13:22:43) 
kediebesi +1
ayrıca bol pratik bu işin ilacı

  • lazpalle  (28.03.12 13:34:24) 
1. paragrafı tüm okumaktansa her cümlede kendince anahtar kelimeler seç. eğer ki zorlanırsan soruyu çözmekte tekrar o koca paragrafı okuyacağına anahtar kelimelerine bak. paragrafı çıkartacaksın bu şekilde. zaman kazanacaksın.

2. değinilmemiştir, çıkarılamaz sorularında önce şıkları oku sonra paragrafa geç.

3. anlatımın akışını bozma sorularında ise her cümlede kendince konu örüntüsünü çıkar. mesela birinciyi oku hea x'ten bahsediliyor burda de. sonra 2, sonra 3... bu şekilde akışı bozan ortaya çıkar.

4. paragrafın ikiye ayrılması sorularında ise yine üçüncüdeki gibi konu örüntülerini yakala ve birbiriyle bağlantılı olan cümleleri birbirinden ayırmamaya çalış. ayrıca, böylece gibi devam ediyorsa yani o öncekinden ayrılamaz.

benden bu kadar (:
  • asilsiz suclama  (28.03.12 13:44:18) 
eğer ki cümleler çok uzunsa onları kısalt. paragraf soruları genelde kolay olmasına rağmen zihni feci yorar, sırf onlar yüzünden diğer sorulara gereken dikkati veremeyebilirsin. o sebeple eğer çok uzun cümleler varsa, devrik kurulmuş, anlatımı zorlaştıran cümleler varsa kendi anlayacağın şekilde çevir hikayeyi. bir nevi türkçe - türkçe çeviri yap.

dediğim gibi, genelde kolay olur sorular ama en çok yanlışlara da paragraflar sebep olur (en azından bende öyle) zorlanmamızın sebebi zihni yormasından kaynaklanıyor. dikkatini paragrafa kanalize et, odaklan.
  • dahinnotha  (28.03.12 14:05:17 ~ 14:05:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.