[]

şınav çekmek

sağ bileğimde seneler önce burkulma oluşmuştu. ve de zamanla geçti gitti. ağrısı acısı kalmadı.

aradan yıllar sonra, vücut geliştirme ile ilgilenmeye başladım ve şınav çekerken sağ bileğimde hafiften acı hissedince, o seneler önceki burkulma anı geldi gözlerimin önüne.

2 doktora gittim bir kaç sene arayla ve 2 side aynı ilacı verdi (biri sprey olarak diğeri krem olarak) neyse son doktordan sonra ilacı 1 ay boyunca kullandım ve tek bir şınav bile çekmedim. bugün ise tekrar geri dönüş yaptım. bakalım iyileşme varmı diye, lakin aynı acı hala sürmekte.

neyse çözümü kendim bulmaya çalıştım ve şöyle bir şey düşündüm;

şimdi bu ilk foto'daki şınav çekme aletlerini alıp bileğimi burkmadan, dik şekilde çekeceğim şınav, 2. foto'daki normal alet kullanmadan çekilen şınav ile aynı etkiyi yaratırmı?

ek soru: ilk foto'daki aletlerle şınav çekenler var ise ellerin iç tarafında bi zamandan sonra acı-ağrı oluşuyormu?

 
2 gündür 2. fotoğraftaki gibi dambılları kullanarak şınav çekiyorum az az. dambıllar plastik kaplama benim. bir tanesi yarılmaya başlamış, belki daha önce olmuştur, bilmiyorum. elde acıma yok şimdilik.


  • pomolilik  (27.03.12 23:21:34) 
ha bu arada, çok daha rahat çekiliyor bu şekilde şınav, bana göre.


  • pomolilik  (27.03.12 23:21:47) 
tuttuğun o demir kısmı falan acıtma yaparsa eğer, benim barfiks aletinde kullandığım yöntemi kullanabilirsin.

bi milyoncularda zeminde kaymayan o garip paspas gibi olan şeylerden aldım bir tane. barfiks demirine sardım. sünger gibi oldu. elindeki alete de koyabilirsin bunu eğer el ayan acırsa.
  • dahinnotha  (27.03.12 23:52:21) 
bilekte ağrı acı yapar mı bilemem ama şundan eminim.
el yumrukken ya da yere konmuş açıkken(klasik şekil) çekilen şınavlarda çalışan kaslardaki yük değişir. yani adeta farklı kaslar çalışır. tabi ki çok farklı değil ama fark vardır. bunu bilesin.
hatırladığım kadarı ile yumruk şeklinde (2. şekil) çekmek tricepse daha az yüklenir, önkolu(forearm) daha çok çalıştırır mesela.
  • delikan76  (28.03.12 09:18:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.