[]

Diş teli ve kemale ermiş yaş

Merhaba,
27 yaş kemale ermiş bir yaş değil aslında orta yaşlı olup diş teli takanları görünce. Ama çocuklara göre tedavinin daha uzun süreceği de belli.
Bu yaşlarda bu tedaviyi görenler avantaj ve dezavantajlarını yazabilir mi acaba? Özellikle lastik takma olayını merak ediyorum. Bir de itinaya rağmen dişlerde çürümelere ve izlere neden olur mu? Teşekkürler.


 
28 yaşındayım ve yaklaşık 1 senedir diş teli takıyorum. tedavi süresi çocuklara göre çok fark etmiyor, 1,5 - 2 sene arası. Çok da dezavantajı yok, sadece gazlı içecekleri içemiyorsun, çok sert şeyler yiyemiyorsun (ya da çok dikkat etmen lazım) ve ön dişlerini kullanarak ısıramıyorsun. Avantaj olarak sadece bütün ağız yapının ve insanların sana bakış açısının olumlu yönde değişmesi bile tek başına yeter.

Dönem dönem lastik takmak durumunda kalabilirsin ama sonuçta bu tedavinin olumlu yönde ilerlemesi açısından gerekli. Görüntü olarak çok da belli olmuyor, ağzın içini de çok fazla rahatsız etmiyor.

Özetle, hiç düşünmeden başla diyorum. Her şeye değer.
  • bombonera  (27.03.12 21:56:43) 
istanbuldaysanız eğer bildiğiniz bir ortodondist varsa bende gitmek isterim malum istanbulun yabancısıyım.


  • Laodike  (27.03.12 22:17:53) 
bombonera +1

17 yaşında başladım 1,5 sene sürdü ama 1 sene içinde tekrar bozuldu çünkü ağız yapısı değişmeye devam ediyordu. ikinciye takıldı ve 6 ay daha sürdü. toplamda 2 senede tamamlanmış oldu. en azından senin benimki gibi tekrar bozulma olayı olmayacak. belki de bu durumda avantajlı bile oluyorsun.

üstteki arkadaşın dediği gibi, tereddüt etmeden tedaviye başla. ufacık dişlerin insanın güvenini ve hayata bakışını bu denli etkilediğini tahmin dahi edemezdim.
  • dahinnotha  (27.03.12 22:21:35) 
mecidiyeköy'de çok yakın bir arkadaşımın diş kliniği var. benim çevremden gidenlere normalden daha uygun fiyatlara yapıyorlar. sözlükten ve işyerimden giden bir çok kişi de çok memnun, onlar da çevrelerindekileri götürüyor falan..

www.dentagra.com

doktor mesut ile görüşüp, "ekşi sözlük'ten holy diver önerdi/aracılığıyla arıyorum" derseniz yardımcı olur.. ayrıca muayene ücretsiz zaten. gidip neyiniz var neyiniz yok, ne ne kadara yapılıyor bilgi alabilirsiniz rahatça...
  • holy diver  (27.03.12 23:09:06) 
30-32 yaş arasını diş teliyle geçirdim, ara yüz fırçası vb kullanıp çay kahve sigara içer içmez fırçaladığım için leke çürüme vb yaşamadım. Şu anda gayet memnunum tek sorunum dişlerimin tellerin çıktığı günki gibi olmaması hafif hareketlenmesi. Bu konuyla ilgili de doktorum uyarmıştı. Ortodontistimin adı ferdi allaf'tı, işi çok iyiydi ancak randevu olmasına ragmen bekletmeleri çok kötü. Bu genel olarak ortodontistlerin/diş hekimlerinin yaptığı bişeymiş onu da çevremden öğrendim. Üst tarafı şeffaf altı metal yaptırmıştım. Şeffaf olunca pek anlaşılmıyor da çevreden.


  • metinmillivanillli  (28.03.12 11:12:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.