[]

DH de okuduğum offtopic, domuz vs alkol .

Direk alıntıdır. Kafama takıldı.

"İçki de İslama göre haram ama fabrikalarda çatır çatır içki üretiliyor ? Her köşebaşında tekel bayii veya bar var kimsenin sesi çıkmıyor ? Neden domuz eti bu kadar tepki görüyor ?

Mesela domuz eti satan bir lokanta açılsa orayı taşlarlar ama kimsenin tekel bayiine tepki gösterdiğini görmedim. Sizce çelişki yok mu bunda ? "

 
Domuz eti satan da bir çok lokanta-restoran var zaten hali hazırda. Kimsenin de gidip taşladığı falan yok.


  • 9uncu nesilim ama para bende  (26.03.12 17:00:17) 
yine de haklı. içki içsen kimse niye içiyosun demez ama domuz eti yesen kafir din düşmanı muamelesi görürsün


  • sedrick sicco  (26.03.12 17:07:06) 
bir de işin şöyle ironik bir yanı var: domuz zannedersem "aç kaldığınızda, başka bir şey yoksa yemenizde bir sakınca yok" şeklinde geçiyor islamda.

ancak içki için "canınız çok çekerse içiverin bir şey olmaz" şeklinde bir şey yok. içki kesinkes her halükarda yasak.

ama bizde tam tersiymiş gibi davranılıyor. sanki içki için "o kadar da yasak değil" diye bir şey var ya da domuz içinse "yanına yaklaşan dinden çıkar" gibi bir şey varmış gibi.
  • hmm peki  (26.03.12 17:17:31 ~ 17:35:31) 
kültür dinin önüne geçiyor. domuz eti kültürel olarak da yasak. toplum daha hassas
başka bir örneği sünnet olmak. yani allahın emri farz olan namaz ibadeti yapılmadığında kimse birşey demez ama peygamberimizin emri sünnet yapılmayınca kafir ilan edilir. kız verilmez

  • efruz  (26.03.12 17:26:02) 
"Domuz eti satan da bir çok lokanta-restoran var zaten hali hazırda."
Nerde yaşıyosun sen? Sadece turistlerin yaşadığı bölge/bölgelerde bile tek tük.

  • arden v2  (26.03.12 17:27:54) 
@arden v2 İstanbul'da yaşıyorum. Bir çok büyük restoranın menüsünde domuz etini görebilirsin, yanına özellikle belirten bir işaret de koyarlar domuz eti olduğunu anlamadan kimse yanlışlıkla sipariş edip yemesin diye.

örneğin (bkz: mezzaluna)
  • 9uncu nesilim ama para bende  (26.03.12 18:21:10) 
@arden v2

sultanbeyli'de mi satılacaktı?
  • bilan  (26.03.12 18:25:26) 
Hayır restoranları falan geçtim bir çok şarküteride bile satılıyor. İstanbulda domuz çiftlikleri de mevcut.


  • 9uncu nesilim ama para bende  (26.03.12 18:27:36) 
yahu alkol birçok yerde satılır, domuz eti için aynısı söylenemez. Konu ile ne alaka? Kıstas tabandan çökmüş sizin. Ne yani İstanbul da bir avuç seçkin restaurant ın menüsünde domuz etinin olmasını anadoluya mı mâl ettiniz? Gülerim ben buna. Siz yurdumu bir gezin bakalım, alkolü kanıksamayan kesimler var türkiye de. Domuz eti satan birçok restaunt var demek abes kaçmış


  • arden v2  (26.03.12 21:44:16) 
Ben istanbulda yaşıyorum girip çıkmadığım yer kalmamıştır denk gelmedim arkadaşın bahsettiği gibi menude domuz eti şakküteride var demiş bir arkadaş migrosun tansaşın metro nun şarküterisinde yok!
hangi şarküteride var yada varda benim mi nazarımı cezbetmiyor anlayamadım.
her neyse konu hakikaten garip.
  • mmt  (27.03.12 23:49:12) 
soru yine farklı yönlere kaymış, son zamanlarda sıklıkla oluyor bu. neyse,

evet büyük bir çelişki var. bi arkadaş kültürün dinin önüne geçtiğini söylemiş. aynen öyle, dini takan kim, yapılan ibadetler bile farz olduğu için değil kültürel olduğu için yapılıyor. dine mal edilen bazı şey bile islamiyet öncesi türklerden, şaman inancından kalmış.

alkol için üretenden, fabrikasında çalışana, pazarlayana, dağımtıcısına satana özetle içilmesinde payı olan herkes için haram olduğu söyleniyor.

bir benzeri de sigara ve benzeri tütün içeçekleri. mesela islamiyette şöyle bir ifade geçiyor. vücuda zarar veren herşey haram ve bu vücut senin değil, hor kullanmamalısın. ama sigara içmenin hiç bir abes yanı yok. 7 yaşına kadar düştü sigara yaşı.

bir diğer örnek ise her sevgilim bana versin ama karım bakire olsun durumu. hepsi benzer örnekler, farklı telden çaldığımı söylemesin kimse. kişi -farkında veya değil- dini, çıkarları doğrultusunda anlıyor. an geliyor tövbe ederim geçer ya, an geliyor yaşlanınca namaz kılarım diyor. an geliyor karşısındakini kolayca yaftalabiliyor felsefi görüşünden ötürü. ama islamiyet nedir ne değildir bilmiyor. ben o tarz kişiler için fiziki evrimini tamamlasa da bilnç düzeyinde hala evrimleşememiş, hayvani istekleri doğrultusunda bahane bulabilenler olarak nitelendiriyorum.
  • dahinnotha  (28.03.12 00:21:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.