[]

bench - omuz iliskileri

ey ahali; simdi bu bench dalgasini kullanirken sag omzumun tam eklem yerinde catur cutur sesler cikmakta. dogal olarak can yanmasi, devam edememe de mevcut. ama agirligi baya baya azalttigimda dahi bu aci devam edip benim butun motivasyonumu emiyor resmen. acaba ciddi bisey olmasi soz konusu mu yoksa ortopedistten alinacak herhangi bir omuzlukla da bu sikintimin onune gecebilir miyim?




 
hareketi yanlış yapıyor olmanız muhtemel. yük illa ki omuzlara binecektir fakat omuz işi sakat. ses geliyorsa bir doktora gözükmek gerek. ben de aynı durumdaydım ve devam etmiştim, sonradan daha büyük problemler yaşadım. kaş yaparken göz çıkarmayın bence.


  • tormentorius  (23.03.12 23:46:01) 
Doktora gidemiyorsaniz, kollarinizi tam agirliklarin yanlarina kadar acarak wide grip bench press yapmayi deneyin bir. Omuzlardaki stresi ve hareketi biraz daha azaltiyor.
Ben de omzumu cikarttim bir kac sene once, agrilarin ve catirtilarin onune boyle gectim.

Bu arada, agirligi sehpaya koyarken parmaklara dikkat edin bu harekette.
  • topuksuz ayakkabi  (24.03.12 00:04:04 ~ 00:05:32) 
büyük ihtimalle hareketi yanlis yapiyosun. bar gögüs ucunun hizasından yukarda olduğu müddetçe yük omuzlarına biner daha çok, eğer boyun-kolların uzunsa barı geniş tut denildiği gibi

eğer serbest ağırlıkla yapıyosan smite pressle yapmayı dene www.thetotaltoner.com
  • berginyonbaenre  (24.03.12 02:29:06) 
ortopedist ne anlar, fizik tedavi veya spor hekimine git.

büyük ihtimal zarar verdin oraya. spora bir süre ara ver.

spor esnasında acı varsa, o an bırak.

yani, çok inanılmaz kötü bir tekniğin yoksa, teknik hatasından olan bir şey olacağını pek sanmıyorum.
  • truvaiti  (24.03.12 06:33:27 ~ 06:34:03) 
Benc press i bar ile sehpaya yatarak yapıyorsun sanırım. Denedinmi bilmiyorum ama benc in birde makinası var ondada oturarak yapıyorsun daha kolay oluyor. Aynı ağırlık ile daha rahat ve eklemlere daha az baskı ile çalışabiliyorsun.


  • poseidon1  (24.03.12 07:57:59) 
hatta şu da var:

teknıgınde hata olsa (ki pek sanmam, çok ilginç işler yapmıyorsan) iki omzunda da sıkıntı olur. bence net sakatlamışsın.
  • truvaiti  (24.03.12 09:49:37) 
ısınmadan bişi yapmayın diye kaç defa diyecez bilmem sonra böle sakatlanırsınız..


  • andlee  (24.03.12 12:27:18) 
herkes biraz haklı ama senin derdinin çözümü için cevap vermen gerekiyor

1- barı tam olarak nereye indiriyorsun? çeneye yakın biyere zannediyorum. diyafram ve meme ucu arasında biyere indirmelisin.

2- barın en alt seviyede olduğu noktada omuzdan dirseğe çizilen doğru parçasının bench çizgisi ile arası kaç derece? muhtemelen +60. 45 derece olmalı

3- tutuş da önemli. avuç için nereye bakıyor barı tutarken?
  • manivela  (14.02.19 22:53:22 ~ 22:56:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.