[]

dil öğrenmek için 6 ayım var

bildiğim bir (hatta iki) dili öğrenmek için dersem daha doğru olur.

olayı anlatayım, ölmezsem önümüzdeki dönem erasmus vasıtası ile fransada olacağım. geçen sene hazırlık aldım fransızcadan. geçtim sınıfı. yazmam falan iyiydi ama dinleme ve konuşma (aynı ingilizcede olduğu gibi) felaket. anlıyorum ama konuşamıyorum ekolünden gelseydim keşke. çok az anlıyorum, hiç konuşamıyorum. ingilizce çok da kötü değil yine ama fransızcayı işe yarar kademeye getirmeliyim önümüzdeki altı ayda.

psikolojik olarak çenem açılmıyor, bi de hazırlık kadar yopun görmediğimiz için ve kullanmaya üşendiğim için iyice köreldi. nasıl bir program izlemeliyim? pimsleur.u kullanayım en başta. başka nedem?

 
istersen olur.

olay o,yoksa ülkede kalmak,yabanci arkadaslar etc geyik.istersen,zevk alirsan ögrenirsin.
  • serabetan  (21.03.12 20:33:02) 
bonne journée tete en l'air :) ingilizce, kağıt üzerinde öğrenilip gündelik hayatda az çok derdini anlatabileceğin bir lisan iken almanca ve fransızcada durum böyle değil. şimdi sen bu aylık sürede ne kadar kasarsan kas, fransızcanın konuşulduğu bir ortamda olmadığın için yine pek bir işe yaramayacak. dil vatanında öğrenilir, gerisi boş. kendin gibi çat pat fransızca bilen birisini al yanına, günde 1-2 saat konuşma sınıfı organize edin. belki sizin dışınızda katılan da olur, daha da iyi olur. fransızca konuşarak dertlerinizi dermanlarınızı anlatın, bu seni ileriye taşır diye düşünüyorum...


  • schwarzfahrer  (21.03.12 20:39:41) 
şu ve benzerlerine takılsan her gün?

www.youtube.com
  • compadrito  (21.03.12 22:30:17) 
@compadrito bunlar çok basit olduğu için sıkıyor. çünkü orjinalinden kitap dahi okuyabilecek seviyede, idim. yazın paslandım. şimdi okulda fransızca dersimiz olsa da konuşma ağırlıklı olduğu için psikolojik olarak "yapamam"a döndü olay.

sınıf arkadaşlarımı örgütlemeyi düşünüyorum. ama ben onlara göre de gerideyim. birazcık ivme kazansam gelir gerisi, tek ihtiyacım bu konuda kendime karşı biraz güven. güven yanlış kelime oldu aslında. hani, bir iki cümle kursam gerisi gelecek. o kırılma noktasını yakalamak için gaz belki de.

geçen seneki gibi oturup çalışsam biraz. bikaç kez çalışsam dahi güvenim yerine gelecek ama ona da vakit bulamıyorum ki.
  • dahinnotha  (21.03.12 23:23:41) 
@dahinnotha

yanlis anlamada ,orjinalinde kitap okuyacak seviyeden insan bu sürede paslanmaz eger biz hafiza kaybi sorunu filan yasamadiysa.

kitabi okudugunda anladigini zannediyor olabilirsin.gercek farkli cünkü.
  • serabetan  (21.03.12 23:25:51) 
@serabetan, haklısın. tam anlamıyla anlıyor değildim. orjinalden okuyordum deyince montaigne gelmesin zaten aklınıza, daha basit düzeyde. öyle bir gayretim vardı. iyi kötü anlıyorduk. sınavlarım da kötü değildi. ama ciddi oranda paslandım. unuttum demek yhanlış olur. yağa ihtiyacım var sadece. normal yollardan yağlanmak zor. ama yine de o yolu kullnmak durumundayım, iyi geceler.


  • dahinnotha  (22.03.12 00:06:14) 
onlar cok basitse, o zaman sen de su ve benzerlerine takil mesela:

www.youtube.com

bol bol takil ama. tekrar ede ede. cumleleri ezberleye ezberleye...
  • compadrito  (22.03.12 04:39:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.