[]

emlakçının ev gezdirme densizliği

özet geçicem biz bulunduğumuz evden çıkmayı düşünüyoruz ve kontrat gereği 1 ay öncesinden haber verdik(mart 15). mart ayının kirasını ödemiştik zaten şimdi ev sahibi(emlakçının babası aynı zamanda) kıllık yapıp nisan ayının yarısı için de kira istedi(nisan 15 yani yarım kira).

ister ister kontratta yazıyo zaten bişey diyemedik mecbur vericez o parayı zaten de bugün aradı anahtarın kopyasını istiyor biz evden çıkana kadar bi ay boyunca günün belli saatlerinde evi gezdirecekmiş. yok dediğim zaman da e ne anlamı kaldı o zaman 1 ay öncesinden haber vermenizin gibisinden bişeyler geveledi uğraşamadım işim var yarın bakarız dedim kapadım telefonu.

yarın yanına gidicez konuşmaya böyle bir hakkı yok dimi? yarın ne demeliyim bu emlakçıya?

özet dedim ama olmuş yine biraz teşekkürler şimdiden.

 
orası 15 nisana kadar sizin mülkiyetiniz değil mi? sözleşme kopyasında böyle bir şart yok. tamamen emlakcının paragöz olması ile kaynaklanıyor bu durum. siz evi boşalttığında 5-10 gün zaman kaybetmemek için yapıyor bunu. ben olsam inatlaşır kilidi dahi değiştirirdim. ev sahibinde yedek bir anahtar oluyor genelde.


  • qari  (20.03.12 22:13:48) 
yok böyle bir hakkı tabiki.
ancak siz de bu konuda emlakçıya/ev sahibine yardımcı olmakla yükümlüsünüz, sizin uygun olduğunuz zamanları belirleyin ya da gelmeden 2 3 saat önce arasın siz de ona göre müsait olmaya çalışın.

  • iktisadiaklinelestirisi  (20.03.12 22:16:54) 
ben yardımcı olacaksam o da yardımcı olsun hacı durduk yere kıllık yapmak değil amacım mesela faturalar da bu adamın üstüne biz ona veriyoruz parayı evden çıkıcaz dediğimiz zaman "ben sizden az para alıyordum fatura için çıkarsana borçlu bile kalırsınız" gibi laflar etti ben böyle bi cinse neden yardımcı olayım?


  • cagdassalur  (20.03.12 22:24:15) 
nisan mart kira mevzusunu tam anlamadım, ilgilenmedim ama esas diğer kısım:

kira bittiği son ana kadar mal sizindir. evi açmazsanız açmazsınız.

ama nedir iki taraf da birbirine kıllık yapmamalıdır falandır filandır, nedir bunun ortası:

sizden randevu alır, ev bakmak 2 dakika, sonuçta odalara bakıp çıkıcak.

ama anahtar yaptırmak olmaz. daha neler?
  • truvaiti  (20.03.12 22:31:05) 
kardeş değmez çünkü kıllık yapmaya. adamla ilişkiniz daha bitmemiş, alacak verecek meselesini bitirin, ondan sonra git ensesine sıç istersen.


  • yakuza123  (20.03.12 22:31:47) 
yanlış hatırlamıyorsam kırtasiyeden aldığım kontratta öyle bir şey vardı. Son 1 ay evi kiralamak isteyenlere göstermeniz gerekiyor evi. Tabi anahtarı vererek değil siz evdeyken kapıyı çalıp gelirler.
Bak şu sayfada şöyle bir şeye rastladım
"Kiracı, kira sözleşmesinin sona ermesi veya satılığa çıkartılması halinde, kiralananın gezilmesine ve incelenmesine izin vermek zorundadır."

www.1iki.com
  • michael_knight  (20.03.12 22:55:27 ~ 22:55:41) 
anahtarı kesinlikle vermeyin. bigman'in dediği gibi uygun saat verin getirsin. faturalar için de asıl siz onu tehdit edin gerekirse. nasıl olsa onun üstüne faturalar.


  • lancelot du lac  (20.03.12 23:01:21) 
tabii ki anahtarı vermek zorunda değilsin (sonuçta bin türlü insan var, sen yokken kimsenin evinde işi yok) ama ev sahibiyle uzlaşıp belli zamanlarda evi gezdirebilirsin. ev sahibin nasıldır bilmiyorum ama hiç iyi kiracısı olmamış bir ev sahibi olarak boş eve ödediğim aidat paralarını ben bilirim, yeni kiracı bulduğumda zaten kafadan kaç kira aidatı kapatabilmem için gidiyordu. çıkan kiracıyla "temiz verelim temiz bırakın" diye tertemiz boyalı ev vermiş olmama rağmen mutfak dolaplarının içindeki rafları, avizeleri söküp götüreni mi dersin, en kalite klozeti almış olmama rağmen klozeti kıranı mı dersin, neler neler.. anlattıkça içim sıkılıyor. bir de zaten daha kiracı sezonu açılmadı, ev çok merkezi bir yerde değilse aylarca kiracı bulamayacak o insanlar da. hem gelirlerinden olacaklar hem ceplerinden oturmadıkları evin aidatını ödeyecekler. o yüzden anahtarı verme ama biraz ılımlı davranmanın zararı da olmaz.


  • kayranin kedisi  (20.03.12 23:05:30) 
@kayranin kedisi şu kadarını diyim ev sahibinin balkon camından kafayı uzatıp ev arkadaşımı azarladığını biliyorum "bu oda ne kadar dağınık söyle toplasın çıkartırım evden" diye. mağdur durumda değiller hiç bi şekilde evden çıkmamızın sebebi bunlar zaten her fırsatta ağzımıza sıçtılar pek yardım edesim yok bu yüzden.


  • cagdassalur  (20.03.12 23:18:37) 
@karmarulez:

pardon da ne azarı falan yahu?

çapa'da bizim ev de kirada. 3 erkek hukukcu. 2 sene bitecek:

- merhaba kombi arızalandı bız de yaptırdık bu ay 200 kesicez
- peki

2 senedir annemle en uzun telefon konusmaları bu oldu. zaten ayrı şehirdeyiz falan azar mazar düşünemiyorum.

gelibolu'daki eski kiracımız "tüm apartman kablo tv'ye abone oldu biz izlemicez ama parasını da ev sahibi olarak siz verecekseniz" bile demişti. kabul etmedik tabi.

bizim kiracılar bu durumda anahtar yaptırıp bize verse, biz kabul etmeyiz. bir şey çalınır bir şey olur falan.

bence durdugunuz hata hatta bu kadarı oldugu ıcın sizde de hata var.
  • truvaiti  (21.03.12 00:12:55 ~ 00:22:46) 
yasalar çerçevesinde minimum yardım et. tipe bak la.


  • mahnita  (21.03.12 09:07:06) 
Bu arada Depozito varsa adama kırayı yani 15 günlük kısmı verme ve benim anladığım böyle bir adam Depozitoyu geri vermez en azından yarısını kurtarmış olursun. Adama anahtarı verme tabii ki ancak, su günler su saatler vs yardımcı oluruz diye mutlaka belirt. Anahtar konusunu Ustelerse kusura bakmayın daha fazla yardımcı olamam de, kestir at. İşim var de git.


  • drip nick i zaten kullanilmakta  (26.03.12 00:31:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.