[]

Arabası olanlara bir soru

neden gitmiyorsunuz? Araba özgürlüktür, atlayın istediğiniz yere gıdın, neden iple bağlanmış hayvan gibi aynı yerdesiniz. Hiç iskenderunu gördünüz mü, peki ya ağrıyı, bulgaristanı, gürcistanı? Neden gitmiyorsunuz, tatil yapmaktan bahsetmiyorum sadece özgür olmaktan. Özgür değilsin. Neden? Bana para, iş, güç, okul, patron deme uçarım sana buradan. Arabam yok de anlarım...




 
(bkz: 20 mart 2012 benzin zammı)
(bkz: 9 mart 2012 benzin zammı)
(bkz: 21 şubat 2012 benzin zammı)
(bkz: 10 ocak 2012 benzin zammı)

sanırım varoluşsal bir özgürlük hezeyanı yaşıyorsunuz "kes o ipi" falan. parayı oraya harcayınca hayatının başka yerine kapatması zorlaşacak maddi sıkıntılar oluşacaktır. kaldı ki, sizin de arabanız olmayabilir, kesin ipinizi şu an bir otobüse atlayıp çıkın yola.
  • sanal hayvan  (20.03.12 00:21:10 ~ 00:27:48) 
para deyince niye uçuyorsun anlamadım, arabamız var diye milyoner değiliz ki :/ milyoneri bırak gezmek için bin tl. bile param yok, benzin parası diye bir olay var sonra gidiyorsun orda kalacak yer masrafın olacak, gezmek bedava mı?


  • ekaterina  (20.03.12 00:22:28) 
bana zamda deme. Kes o ipi, 40 yıl sonra yok olacaksın


  • excusez  (20.03.12 00:23:23) 
bahaneler, bahaneler, bahaneler... kutunun dışına çık, düşün düşün nereye kadar


  • excusez  (20.03.12 00:24:38) 
sen neden gitmiyosun? arabaya gerek yok. otostop yap


  • i was there  (20.03.12 00:27:07 ~ 00:27:19) 
Usta para demeyelim de ne diyelim? Surdan 10 km'lik yola ciksam otuz saat benzin parasi dusunuyorum.

Litresi 4.5 lira bu meretin. Yuz km'de 7-8 litre yakiyor. Carp bakalim bir. Sonra da gurcistan'in bulgaristan'in uzakligini hesapla.

Sonra parayi bahane etmeyin dersin.
  • serkan temiz  (20.03.12 00:27:38) 
niye arabayla gitmek gerekiyor ki, uçakla giderim ben gidecek olsam.


  • goldentitan  (20.03.12 00:34:03) 
Araba kullanmanin zevki baskadir. Insan kendini zeus gibi hissediyor makas alirken.


  • serkan temiz  (20.03.12 00:39:07) 
bırak milleti sorgulamayı.
elbette para elbette iş güç elbette zaman.

o ipi ortadirekler kesemez. arabası var diye ver elini iskenderun veer elini bulgaristan yapamaz. arabayı ihtiyaçları için araç olarak alıyor o insanlar. bir yere giderken bazen minibüse binse daha az mı öder diye düşünüyor yeri gelince.
o arabayı satın alabilmek için insanlar çalışmak zorunda. o depoyu doldurabilmek için de. bu yüzden iş iş iş.
iyi bir işte çalışmak için bir yerden torpili ve kişisel becerileri yoksa o kişi okumak zorunda. okul okul okul.
işini kaybetmemek için patronun verdiği izinler haricinde çok ağır olmadığı sürece hasta da olsa işe gitmek zorunda o adam. yoksa yerine başkası bulunur. işini kaybeder ve ortada kaldığı her gün onun aleyhinedir.

türkiyedesin ve türkiye şartlarında bir soru sor. soramıyorsan da verilen cevaplarla tatmin ol.
  • eeb  (20.03.12 00:47:14 ~ 00:49:12) 
benzin düşünen tüp taktırsın? eğer takılacak cinsten ise.
araba alıp, ulan gaza basmayayım benzin gider mantığı daha çok baba mantığı.
tamam kabul ediyorum, ben de baba parasından kesilince benzeri düşünebilirim.

ona da çözüm buldum: 50 bin tl'lik araba almak yerine 30 bin tl'lik alın, ondan sonra benzini yaka yaka gezin anasını satim.
  • dieselsingle2  (20.03.12 00:49:56 ~ 00:50:56) 
araba ile seyahat edememenin en büyük bahanesi benzin (ya da yakıt diyelim) tabii de insanların işi, gücü vs de bunun cabası... toplum güdüsü ve para kazanma aşkı...

ama insan özgür olmak isterse olur.. hiç parasız yola çıkıp dünyayı gezen insanlar var, otostopla vs., yolculukta küçük komünitelerde falan çalışıp para kazanabiliyorlar.. sözlük'te de öyle bir eleman vardı mesela, özenmiştim..

ama onun da zorlukları var tabii, özgür oluyorsun ama fiziksel rahatlığın olmayabiliyor mesela... birşeyleri kazanmak için, birşeylerden ödün vermek lazım.. özgürlük de buna dahil.. kimse %100 özgür değil.. çok zengin olmak da var mesela ama o da mı özgürlük ki...

arabadan nerelere geldik :)
  • ermanen  (20.03.12 00:53:54 ~ 00:54:21) 
değişik tipler var tabi. adam venezüela'dan çıkıp otostop çeke çeke türkiye'ye geliyor. bi bakmışın galata kulesinin dibinde bileklik satıyor, bira içip muhabbet ediyor.
biz pantolonumuz ütülü mü, gömlek oturmuş mu derken onlar kıyafet olsun yeter mantığında takılıyor.
nereyi bulursa orda yatıyor, ne bulursa onu yiyor.
planı yok, ne zaman parası olursa veya ne zaman canı isterse o zaman başka bi ülkeye gidiyor. bekleyen yok, arayan yok soran yok.

ben istemem hacı. konforuma düşkün adamım. daha monoton yaşarım, sıcak evde yaşarım.
  • i was there  (20.03.12 01:02:47) 
gürcistan demişsin de adam arabaya bir triptik çıkarmak için maaşının yarısını veriyor. daha bir triptik yahu. bunun yakıtını falan geçtim. beyaz peynir ekmek mi yiyecek. her gece arabada mı kalacak? gittin de oralarda para harcamayacak mısın? tey tey. sadece araba ile bitse, hepimiz yollara vurup 90 km sabit hızla gezmek isteriz.


  • ykyt  (20.03.12 01:36:05) 
arabayla ne alakası var, asıl arabası olmayanın gitmesi lazım, tutan mı var. kendime bakıyorum da yok vallahi, du ben bi koşu gideyim.


  • hewit  (20.03.12 01:48:37) 
aylık akbil al abi sen. bin bin gez bütün gün.

Valla bak, bu gece bi zam daha geldi, 4,61 oldu litresi. 100 km'de 6 litre yaksa araban, 1 saat takılsan 30 lira benzin parası.

git 7 şişe bira al, yanına da 1 paket sigara. Yat sahilde taşlara, sabaha kadar iç. 30 lira tutuyor.
  • dampire  (20.03.12 02:25:36) 
ben arada gaza gelip, otobana çıkıp bi uzanayım diyorum ama sonra üşeniyorum. dizi falan açıp izliyorum evde.


  • hevipeyra  (20.03.12 09:19:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.