[]

roaccutane ve güneş

merhaba. gittiğim doktor sivilcilerimin kötü halde olduğunu ve roaccutane tedavisine başlamak gerektiğini söyledi. kan testi yapıldı. bugün ilaçlarımı aldım. ilk kapsülü az önce içtim.

güneş ışığının zarar verdiğini biliyorum. doktor ilacı verirken de ona sormuştum "yaz geliyor ama. sıkıntı olmasın diye" o da bir sorun olmayacağını söyledi. ama hem prospektüste hem de duyuruda ki diğer sorularda güneş ışığının zarar vereceği söyleniyor. hemen tekrar doktora gidip bir güneş kremi istemeli miyim? çünkü kendisi yüzüne birşey süreceksen bana gel demişti, yoksa güneşin henüz bir sıkıntısı olmaz mı?

alkol ile birlikte kullanımı kesinlikle yasak denmiş duyurudaki sorularda. karaciğeri yorduğu için. sıklıkla içen biri olmadığım için arada bir kaçamak yapılabilir diye düşünüyorum birkaç bira gibi. o kadarcıktan birşey olmaz herhalde.

yine prospektüste kas aktivitelerinden kaçınmak gerektiğini söylüyor. yakın zamanda spor salonuna yazılmak niyetindeydim. olmaz mı bu iş? kas ve eklem ağrısı olur diyor. ama spor salonuna da gitmek durumundayım (have to olmasa da must bir durum) kullananların bu konudaki tecrübeleri nelerdir?

etkilerinin neler olduğunun bilincindeyim, sözlükten de okudum. etkilerini ne zaman görmeye başlarım. kuruluk gibi.

 
rocatunu kesinlikle tavsiye etmiyorum. etrafımda kullanan kimi gördüysem yaradan çok zararını gördü. uzun uzun anlatmaya gerek yok,biliniyor zaten.

alkol kaçamağı falan demişsiniz. sanırım bu ilaç hakkında hala pek fikriniz yok.
  • mahone  (19.03.12 19:45:26 ~ 19:49:22) 
ben iki kez kullanan birisi olarak tavsiye etmiyorum. ama illa kullanıcam diyorsanız kışı bekleyin, güneş hangi krem olursa olsun leke bırakır.


  • bitter cikolata  (19.03.12 19:51:54) 
ben kullandım. arada alkol de aldım, güneşin alnında denize de girdim, bir zararını görmedim. bu demek değildir ki size de bir şey olmaz, bünyeye göre değişir o işler.


  • bacardicola  (19.03.12 19:52:29) 
Doktorunuza güvenin ama güneşten de elinizden geldiğince sakınmaya çalışın.


  • montreal  (19.03.12 19:57:58) 
şu ilaçtan korkmayın yahu.
ben yaklaşık 8 ay kullandım.
yaz aylarına doğru güneş kremi kullanman gerekecek.
dudakların çok kötü kuruyacak, hatta kuruluktan kanayacak.
başlarda sivilcen artacak. daha sonra bildiğin gidecek, hiç kalmayacak.
alkolle birlikte kullandım.
halı saha maçlarına devam ettim.

bana tek kötü etkilediği yanı ise bir ara kendimi eve kapatmaya çalışmamdı. bildiğin içine kapanıyosun. neyseki farkettim de kendimi dışarı attım..

etkileri bence tamamen psikolojik.. (dudak kuruması dışındaki).
  • maltiner  (19.03.12 20:05:16) 
güneşin sıkıntısı çok olur elli faktörlü kremle gölge dışına adım atmayarak kullandım ben. geçmeyen lekeler bırakıyor sanırım.
alkol almasanız daha iyi, çünkü benim neredeyse haşlanmış sebzeye dayalı bir diyete rağmen karaciğer fonksiyon testlerim hep üst sınırın biraz üzerinde çıkardı. bir de alkol eklenirse hoş bir tablo olmayabilir.
spor konusunda net birşey söyleyemeyeceğim ama kuruluk hemen ilk hafta başlıyor.
  • inthechaos  (19.03.12 20:06:36) 
mümkün olduğunca güneşe çıkma, yazın öğle vakti ortalarda dolanma, güneşlenme, denize fln akşamüstü gir mümkün olduğunca. güneşe çıkınca da güneş kremi sür.

alkol kaçamaı çok sorun olmaz ama kan değerlerinizi kendiniz de takip edin, eğer sınıra yakınsa içme.

yan etkilerine gelince bünyeden bünyeye değişir. ev arkadaşımla birlikte kullanıyoruz. onda dudak ve yüz kuruluğu çok olmasına rağmen bende inanılmaz kas ağrısı ve burun kanaması yaptı. dudaklarım nispeten normal. bir tek dişçiye gidince sorun oldu o kadar. spor salonunda da eklemlerini zorlayacak hareket yapma, kaslarının çalışmasında problem yok.

benim 4. ayım bitti günde 30 mgdan. kan değerlerim hala sınırların içinde. bir tek trigliseridim sınırda.
  • goldentitan  (19.03.12 20:44:00 ~ 20:45:13) 
bünyeye göre etkinliğinin değiştiğini bizzat kanıtladım anasını satıym.
2 defa kullandım. 1. seferi uzuuuuun bir dönemdi 1 yıl kadar geçti dedim bitti dedim 7 ay sonra yaşadığım bir ruhsal sıkıntı ile tekrar geldiler. doktora gittim hömm 2. kez başlıyoruz dedi ei dedik. neden çünkü ilk seferde ne güneş ne kaslar ne dudaklar çok da sorun olmamıştı. ama ikinci kullanım işknece halini aldı ki doz zaten 60mg şeklinde. dudaklarım berbat vücudum döküldü artık güneş csmdan odaya düşse ben kavruluyorum kaslarım eklemlerim pert. bi gün nasıl olduğunu hala hatırlamıyorum acile kaldırılmışım. neyse ilacı kestik zaten son kutum bitiyordu o sıra. yine 8 aylık güzel bir dönem geçirdim. ama şu an geliyorlar hissediyorum deri altında kistikler kaşıntılar küçük küçük suluklar....
ha yaş kaç? 23. ergenliğe de 15inde girenlerdenim. öyle fazla çocuk gibi de değildim ama ben 20 yaşına kadar sivilce nasıl bir şey bilmezdim.

ilk kullanışınsa zaten doz düşüktür etkisi 3 aya çıkar. alkol çok bi şeysi yok. o kadar yan etkisi pörtlememişse dert değil.
ama kullanma arkadaş. kullanma o kadar diyorum. millet bu ilacı yasaklıyor bizimkiler 60mg yazıyor. hayır etkisi de geçici mi nedir anlamadım ki 8 ayda ne üretiyor bu benim bedenim?

sinirliyim agresifim içimi döktüm sanırım
  • cecilia  (19.03.12 22:22:02) 
peki ya kahve tüketiminin bir zararı olabilir mi? malum içinde kafein var. günlük ortalama iki kupa tüketiyorum nescafe. sekersiz ve süt tozsuz.


  • dahinnotha  (20.03.12 07:54:08) 
kahveden bir şey olmaz.

sen anlattıklarımı okumadın sanırım. tek sıkıntın kahve olsun, etkinliği kesin değil diyorum. bir sürü ızdırap çekiyorsun sonra tekrar geliyor diyorum kime diyorum
  • cecilia  (20.03.12 09:41:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.