[]

bir radyo programı arıyorum

öncelikle bu soruma cevap alabilmeyi gerçekten çok istediğimi belirterek sözlerime başlamak isterim. bundan bir zaman önce istanbul'un balta girmemiş mekanlarından birine mal teslimine giderken radyoda bir programa denk gelmiştim. adamın teki tarihsel olayları müzikle bağlayarak anlatıyordu.

tamamen sallayarak bir örnek veriyorum: 18. yüzyılda çar ivan'ın kardeşi saraydaki ortama daynamayıp moskova dışında dranska tepesinde bir eve yerleşir. peşinden gelen ordunun onu saraya geri götürme isteği 2 asır sonra kozmaninin senden başka adlı klasik eserinde konu olan eva'nın yetimhaneden kaçış öyküsünde anlatılır. programda bu noktada ünlü bir şarkı girer. şarkı biter ve program sunucusu devam eder: saraya zorla geri götürülen çarın kardeşi, ertesi yaz almanya'ya geziye gider. berlin yakınlarında mannstadt'ta bir sanitarium görür. burada tanıştığı hastalardan biri aynı zamanda rus hanedanlığına dayanan bir aileden gelmektedir. ünlü kerkof operasında bu hastanın dedesinden bahseder. burada da yine bilindik bir şarkı girer.

yani diyeceğim bilindik şarkıların tarihsel olaylarla alakalarını da anlatarak bir nevi tarih programı yapılıyordu.

bilene kolay bilemeyene hiçbir şey ifade etmeyen bir soru olduğunun farkındayım. bir ümit soruyorum. haydi insanlar?!

 
dinlemedim, bilmiyorum.
ama, anlattığınız kadarıyla iyi bir konsept.
bulursanız beni de haberdar edin :)
  • berhudar ol evladim  (14.03.12 23:44:59) 
trt.nin podcast kısmına bakın. tarihle ilgili yayınları var. aradıklarınız oralarda olabilir.


  • dahinnotha  (14.03.12 23:51:32) 
Buna benzer bildigim iki program var. Biri birkaç sene oncesine kadar devam eden sarı tramvay programiydi. Güçlü Mete sunardi programı. Best fm'de pazar gecesi 22-24 arası yayinlanirdi.

Digeri de su aralar devam da eden radyo voyage'daki hayallere yolculuk programı. Neslihan Yavuzer Behmuaras programı hazırlıyor. Cuma akşamları 18-20 arası 107.40'da yayınlanıyor.

Tahminimce Neslihan'in programdir.
  • sinematematikci  (15.03.12 07:04:38 ~ 07:05:13) 
bir erkek sunuyordu. dediğim gibi hatta denk geldiğim programda rusya'dan bahsetmişti rasputin çalmıştı vs.


  • terp  (15.03.12 16:42:48) 
ntv radyo'da Ahmet Yeşiltepe abimiz var, bu tanımları ona çok benzettim:

www.ntvmsnbc.com
  • rare  (15.03.12 17:23:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.