[]

hey mühendisler bir bakın

nasıl olsa bölümde karı kız yok kafanız dağınık değildir, dersi dinlemişsinizdir diyerek bir soru soruyorum.
iki nokta arası mesafe ölçmek istiyorum. fakat bunu anlık olarak bana verebilecek(1 sn in altında olmalı)ve önünde bir engel var ise de mesafeyi ölcebilecek bir zımbırtı var mıdır?

insaatcıların kullandıgı ve lazerle calısan aletler var misal. fakat arada bir engel olunca calısmayacaktır diye düşünüyorum.

şu tip bir şey buldum mesela www.elsim.com . bu da işe yaramaz sanırım.

iki parca olsa ve bunlar wireless gibi bir mekanizmayla iki parca arasındaki mesafe ölçümü düşüncesi cok mu fantastik kacar?

yani şöyle anlatayım en basit " cisim -engel- cisim "
her iki cisim arası mesafeyi en kısa zamanda bana verebilecek bir yöntem var mı?

kızların sizin bölümleri secmemesi onların hatası, iyi cocuklarsınız aslında :) yardımlar için şimdiden tesekkürler

 
sana gereken bir şeyin içinden geçip birşeyin içinden geçmeyen bir şey.

mesela balinalar ve yunuslar farklı frekanslarda sonar sinyalleri kullanarak menzil ve duyarlılık ayarlaması yapabiliyorlar. yüksek frekans en ufak engelden bile geri geliyor, fazla uzağa gidemiyor. öte yandan alçak frekanslar kilometrelerce öteye ilerleyebiliyor, ama duyarlılık düşüyor (diye biliyorum (teoriyi doğru anladıysam)). bunu filler de ypaıyor, süper bas seslerle ovada çayırda ağaç arkalarından bile iletişim kurabiliyorlar(mış).

ya da sınır kontrollerde falan x-ray çok güçlü dğeil, elbiseleri anca geçiyor; ama hastanedeki x-ray kemiği bile geçiyor, gibi.

sorunun cevabını, mümkünlüğünü bilmiyorum ama belki çözüme giden yolda bir ışık tutmuşumdur.
  • celeron 300a  (14.03.12 15:47:43 ~ 15:49:36) 
spesifik konusayım o zman. yanak gibi bir kas dokusundan gecebilmeli.

benim düşüncem su yönde. bir sensör ağız dısına bir sensör de ağız içine yerleştirilse bunların arasındaki mesafe ölçülemez mi? sensörler 3 boyutlu olarak kendi konumlarını belirleyip aradaki mesafe cıkartılamaz mı?
  • keah  (14.03.12 15:50:54) 
O istediğiniz hem lazerle hem de ultrasonik sensörle yapılabilir. Mesela parmaktan tansiyon ölçmek için infrared ışık kullanılıyor, ince et dokunsunda ışık geçebiliyor.

Uygun değerli bir lazer iş görebilir, tabi gerekli filtreleri ve hesaplamaları eklemek gerek ama oldukça zor olur. Yahut ultrasonik alıcıyı bir tarafa vericiyi bir tarafa koyup, dokunun en az absorbe edeceği frekansta çalıştırır ve yine dokudan kaynaklanan delay'i de hasaba katarsanız büyük ihtimal çalışacaktır.
  • johan sebastian  (14.03.12 16:31:42 ~ 16:32:38) 
GPS alıcı vericisi kullanılarak iki konum arasındaki fark hesaplanabilir. Bunu RF sistemlerle de yapmak mümkün olabilir, RDF ile yapılabilir.


  • iustitia omnibus  (14.03.12 16:42:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.