[]

erasmus için ülke seçimi

Tartu University estonya
Universite Michel de Montaigne- Bordeaux3 fransa
Universite Paris Sorbonne fransa
Versailles Saint-Quentin-en Yvelines fransa
Eötvös Loránd University macaristan

---
ben macaristan istiyorum. nasıl bir yer? hep iyi duyumlar aldım macaristan hakkında.
---

fransa.nın bana çıkma ihtimali daha düşük. ing ve fr olarak iki sınava da girdim. ing puanım yüksek ama fr.da benden yüksekte olanlar var. fransızlar 1er öğrenci alıyorlar, macaristan 2 kişi.
---

 
fransızca hazırlık aldım. bu sebeple fransayı tercih etmek dilim için büyük avantaj. branşım zaten fransızca.

ama fransa.nın çok pahalı olduğunu duydum. 400 küsür avro hibe veriyorlar (önceden 600 idi) kesinlikle yetmiyor. vizede falan sıkıntı çıkarıyorlarmış. çok uğraştırıyorlarmış. ingilizcem ile daha rahat iletişim kurabilirim. fransaya kendi imkanlarımla, turizm amaçlı gitmek istiyorum.

macaristan daha ortada ve diğer avrupa ülkelerine macaristan üzerinden geçiş yapmak istiyorum. açıkçası ben erasmus.u bir kültür ve turizm faaliyeti olarak görüyorum.

bi de şu var. ingilizce puanım, fransızca puanımdan daha yüksek. muhtemelen benden önceleri fransayı tercih edeceklerdir.
  • dahinnotha  (13.03.12 22:34:44) 
fransa pahalı olur. eğer maddi açıdan ailenden destek alamayacak durumdaysan (ki burda hibe alarak gittiğini varsayıyorum) sorun olmaz ama aksi halde hibe yetmeyecektir, sıkıntı çekersin. doğu, kuzey avrupa her türlü tercih edilebilir. estonya çok güzel bir yer olmakla birlikte, donarsın soğuk çok :) macaristan daha iyi, orası da soğuk evet ama hiç değilse avrupa ortalarında, demir ağlarıyla örülmüş avrupanın her yerine kolayca gitme imkanın var. her türlü macaristan daha iyi gibi duruyor.

edit: ahah yazdıklarını görmemiştim, nerdeyse aynı şeyleri yazmışız. evet macaristan iyidir.
  • kedi olmus gidiyorsun  (13.03.12 22:39:38 ~ 22:40:24) 
estonyayı soğuk ve diğer ülkelere ulaşımı kötü diye eledim. eskişehirdeki son dört ayım hergün donmakla geçti o sebeple estonyayı baştan eledim.

macaristan.a her giden oranını güzel olduğunu, türkleri çok sevdiklerini, gezilecek yerleri ve diğer ülkelere ulaşımın kolay olduğunu söylüyor. aradığım nitelikler tam olarak bunlar.

aileme maddi olarak yük olmak istemiyorum. fransa bu açıdan zorlar. öyleyse macaristan olsun dimi seçimim? teşekkürler.
  • dahinnotha  (13.03.12 22:49:02) 
fransa çok pahalı bir yer, macaristan iyi bir aday ama estonyayı boş geçmemek lazım..


  • anonimyususer  (13.03.12 23:01:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.