[]

Videodaki Motor Kaç Kutuplu Oluyor?

youtu.be

en önce 2p=6 kutuplu olduğunu düşündüğüm bu düzenek, videoyu açtığınız andaki haline dönüştürülünce kaç kutuplu oluyor?

ve bu kutup sayısının amacı nedir?

mesela n= 60*f/p formülünden kutup sayısı ne kadar düşükse, devir sayımızın o kadar büyük olacağı aşikar. Ama bu videoda eğer (başladığı andaki gibi yapılırsa) kutup sayısı düştüğüne göre, hızının artması gerekmez mi?

eleman bobinleri birbirine bağladığını gösteriyor gerilim vermeden önce, bu durumda tek bobin haline geliyor. Aslında kutup sayısı=bobin sayısı*2 değil midir? yani bobinler normal bir asenkron motorun statoruna düzgün sarıldıktan sonra bu formül geçerli değil mi? eğer öyleyse, videodaki durumdan nasıl bir çıkarım yapabiliriz?

Çok fena kafam karıştı, nolur acil yardıma ihtiyacım var :(

 
bence normal asenkron motor değil bu...eleman bobinleri bağlamış ama yıldız mı bağlamış belli bile değil.


  • izole  (13.03.12 22:38:20) 
peki kutup sayısıyla ilgili, videodan bağımsız olarak, kutup sayısını düşürdükçe devrin artacağından emin misiniz? çünkü videoda tam tersi görünüyor. gerçi dediğim gibi, bobinlerin 2. durumunda hepsi birbirine bağlandığı için tek bir bobin gibi davranmazlar mı?


  • lamneth  (13.03.12 22:44:42) 
ingilizcen varsa videoyu yükleyen kişiye sor bi bakalım bağlantıları nasıl yapmış,bobinleri nasıl enerjilemiş.


  • izole  (15.03.12 00:48:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.