[]

Kitap seti almak

Bugün ilk defa kıyısından döndüm bu olayın. Adam o kadar çekici konuşuyor ki okuyacağı kitabı 40 kere araştıran ben bile az kala rüzgarına kapılıyordum. Benim gibi seçici olmayan 2 arkadaşım bu rüzgara kapıldı ve 4 seti 500 küsür liraya taksitle aldı. Eve gelince nedir ne değildir diye satılan kitap setlerinin yayınevini araştırınca itü ekşi ve ulu'da yayınevi hakkında pek iyi şeyler okumadım(bkz: ilya yayınevi). Şimdi iyi ki almamışım diyorum. Benim sorum aramızda kitap seti alan var mı ? ve bu alan arkadaşların kitapları da aynı yayınevine mi ait?(bu soruya kitap seti almayanlar konu hakkında bilgililer de cevap verebilir)




 
set derken?


  • tuvalet kaşığı  (09.03.12 01:36:49) 
mesela dünya klasikleri 17 kitap. set halinde işte. üniversitenin koridorlarında görmediniz mi hiç ? yanlış bir terim mi kullandım.


  • un  (09.03.12 01:40:18 ~ 01:43:17) 
yok, hiç kitap seti almadım.
öyle, birsürü kitabı aynı anda almaktansa, bir tane alıp yaya yaya okuyan birisi olduğumdan tercih etmiyorum set.
bir de o setteki kitaplar, arkadaşlarda efenim, akkrabayı talukatta fln fişmekan olabiliyor.
onlardan da kitap ödünç aldığım çok olmuştur.
  • pangea  (09.03.12 01:51:20) 
öncelikle benim düşünceme göre gerçek bir okuyucu gidip de set halinde kitap almaz. gider seçer beğendiği kitabı alır. aynı yazarın kitaplarından oluşan bir set dahi olsa alırken düşünmek lazım çünkü o yazarı sevseniz bile her kitabını sevmeyebilirsiniz.

ikincisi, almamakla iyi etmişsiniz. çünkü bahsi geçen yayınevi iyi bir yayınevi değil. tamamen, üniversite öğrencilerine set halinde kitap satışına odaklanmış, başka hiçbir şeye önem vermeyen bir yayınevi. set olarak kitap alanların birçoğu bu kitapları zaten okumuyor ki zaten normalde de kitap okuyan kişiler olmuyorlar bu arkadaşlar. düzenli olarak kitap okuyan ama buna rağmen gaza gelip satın alan arkadaşlar da kitapları okuduklarında yaptıkları yanlışı anlıyorlar.

üçüncüsü, eğer alan arkadaşlarınız şu anda pişmanlarsa, 7 gün içinde iade etme şansınız var. iade etmek istediğinizde sizi muhtemelen uğraştıracaklardır. hatta bu 7 günlük süreyi geçirmeye çalışabilirler bile. o yüzden arkadaşlarınız iade düşünürse ve konu hakkında bilgi almak isterseniz özel mesajla ulaşabilirsiniz.

kolay gelsin.
  • kekec salman  (09.03.12 03:33:28) 
seneler önce bi kitap fuarında yine böyle klasikleri çok ucuza satan bir yayınevinden 8 tane kitap almıştım çok ucuzdu diye. (bkz: damla yayınevi)
eve gelip bir tanesini okumaya başladım aman yarabbi... o güne kadar çevirinin bu kadar mühim bir şey olduğunu bilmiyordum. ondan beri öyle bir klasik alacaksam en bilindik yayınevinden alıyorum.
geçenlerde anna karenina aldım mesela, kaç zamandır okumak isteyip okumamıştım, bir yayınevinde 15 falanken, iş bankası yayınlarında 30 küsürdü paraya kıydım iş bankasını aldım. 15i çöpe atacağıma 30 veririm zevkli zevkli okurum.
  • shiranai  (09.03.12 08:11:31) 
vakti zamanında boyut yayın grubundan kitap seti ve vcd seti almıştım. gayet kaliteliler. hala arada bedava şu kitap var adresinize yollayalım mı derler. severim.

adres verelim: ww3.boyut.com.tr
  • waryemez  (09.03.12 08:48:55 ~ 08:50:09) 
aman sakın sakın ilya almayın. ben üniversitenin başındayken kandım aldım. onlar nasıl çeviriler. hiçbirini okumadım. yayınevi çok önemli kitaplarda. çevirmenleri biliyorsanız, ona da dikkat edebilirsiniz tabi. set alırken de, tek tek alırken de bunlara dikkat etmek gerek.


  • kompos  (09.03.12 09:10:58) 
Kitap setlerini çocuğum için alıyorum. Ama aldıklarım da "çocuklar için 100 temel masal" benzeri antolojiler değil, çocuk kendi seçsin istiyorum öyle şeyleri. Ama bazı kitaplar dışarıda satılmıyor. Boyut yayınlarının bir okuma-yazma öğretme seti vardı plastik kitap yazıp bezle siliyorsun filan. Çok kaliteliydi ve verdiğim paraya değmişti. Ama kendiniz için almayın. Hele elinize alıp incelemediğiniz birkaç satır okuyup editörü konusunda bir fikir edinmediğiniz kitapları kesinlikle almayın. Bu konuda çok baskıcı olabiliyorlar. Bir satıcı "bu kadar kitap aldınız benden, hiç kötü bir şey sattım mı" demişti. Ben de "400 TL verdiğim bir şeyi incelemeden almam" diye kesip atmıştım. Bu kadar basit.


  • SiyamkedisiZorro  (09.03.12 11:06:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.