[]

Uluslararası taşınma sorunsalı...

Selam herkese,

Yaklaşık 10 aydır yaşadığım şehir olan Trento'dan (Italya) İstanbul'a dönüş kararı almış bulunmaktayım..
Normalde daha uzun süre kalacağımı hesap ederek ilk geldiğimde yapmış olduğum harcamalardan dolayı ev için satın almış olduğum, 3 tane yorgan çarşaf takımı, tabak-çanak takımları ütü vs. ve bir dolu kıyafetim var.

Bunları istanbula nakletmenin kolay yolu nedir? Firkirleriniz ve/veya deneyimleriniz altın değerinde benim için şu anda..

 
açıkçası en kolay yolu uçakta kilo farkı ödeyerek hepsini yanına almandır. en pratiği ve en ucuz yolu budur.


  • thracian  (04.03.12 22:16:02) 
uçakta exktra ücret ödeyene kadar bi tane daha bilet al. kilo başına 10 eu alıyorlar bilet alırsan 33 kg hakkın oluyor hesabını sen yap. durumunu bilmiyorum ama yastık yorganı italyadan buraya getirmeye değer mi?


  • hizli sperm  (04.03.12 22:33:02) 
@sabac benim yapabiliceğim birşey olmaması dışında da, ne kadar insanla konuştuysam işle ilgili olsun olmasın, italya'da konuştuklarımdan bahsediyorum, hepsi paranın türkiyede olduğu işin de türkiyede olduğu yönündeydi..

@thracian: kilo farkı öderim ödemesine de, tabaklar çanaklar vs. en azından bir 20 kilo tutar. kendi kıyafetlerimin de normal sınırı bir 20 kilo aştığını düşünürsek, 40 kg fazla epey fazla değil mi?
  • aboutablank  (04.03.12 22:36:10) 
bak thy'nin limiti 30 kg, hatta biraz orada pazarlık yaparsan indirim yapıyorlar. 40-50 euroya halledersin; diğer türlü kargolatman gerekiyor ki bu da 40 kiloya en az 1000 euro demek.


  • thracian  (04.03.12 22:38:54) 
Buradan birilerinden Italya'ya sana kahve icmeye gelmelerini rica et, iki kisi 30'ar kilodan 60 kilo ile gelirsiniz :)


  • nooneatall  (04.03.12 22:41:28) 
kesinikle yastık yorganı getirmeye değmez bence de aslında.. ama 30 yaşında adam da olsak malesef hala anne sözü dinliyoruz..
yastık yorganı bıraksam da gene de ufak tefek şeyler yok değil, ütü olsun, yemek takımı olsun vs...

  • aboutablank  (04.03.12 22:42:11) 
aynı dert bende de var eşyalarım kaldı (benimkiler başka ülke)
gidip alacam galiba uçak bileti almaktan daha ucuz bir yöntem bulamadım
-şanslı- bi arkadaşım uzun yol nakliyecisi bi tanıdık buldu LCD TVsine kadar hepsini adamın tırına teslim etti TRde geri aldı
tabi bu kadar şanslı değiliz biz
  • niye ama  (04.03.12 23:07:13) 
ptt ile kargolayabilirsin. 20 kg 40 euro mu neydi. parasal değerleri ve ağırlığı sıkıyor olabilirim.


  • hayley williams ile evlenecek genc  (05.03.12 00:08:54 ~ 00:09:26) 
zorunlu olanlar dışındaki eşyaları satsanız?


  • efx  (05.03.12 10:04:25) 
posta/kargo yapmayın--yanınızda götürün--ayrı gelirse sorun çıkabilir.

çıkmışlığı var, 20 seneden sonra amerikadan gelen eşim bazı eşyalarını gönderdiğinde, kendisiyle aşağı yukarı aynı zamanda gelmesine rağmen eşyalar, geri gönder bir daha gelsin vs. gibi birtakım talepler yaşamıştı.

ha koşturmacada tanıştık, eşyayı almaya çalışırken eş de aldık karşılıklı, ama sıkıntı çekti mi, hem de çok..

tek alternatifi, deniz yolu ile göndermek--ama onda da küçük konteyner bulmak ve tanıdık gümrükçü bulmak..ve kesinlikle en ucuz yöntem olan port to port u kullanmak.

kolay gelsin.
  • cedilla  (05.03.12 11:26:10) 
@bazı kızlar çok güzel,

bunu başka bir arkadaşım daha önerdi, sanırım benim de izleyeceğim yol bu olacak..
herkese çok teşekkür ederim değerli fikirlerinden dolayı..
bir de snowboard çantam var herşeyin dışında sanıyorum bir koca bavul 2 koli bir ufak çanta ve bir de snowboard çantam olacak yanımda, ve heralde uçuştan önce bir 30kg ekstra parası ödemek isteyeceğim. bakalım neler olacak neler...
  • aboutablank  (05.03.12 13:45:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.