[]

sadece sağ elim üşüyor neden?

merhabalar.

arkadaşlar, soğuk bir ofiste, bilgisayarda autocad'de çalışıyorum. sağ elim sürekli mouse üzerinde, sol elim de klavye üzerinde. komut yazdığım için sol elim sürekli hareketli ama sağ elim buz gibi, donuyor. ellerimi ovuşturuyorum, kalorifer üzerinde falan ısıtıyorum ama işe başladığımda yine eski haline geri dönüyor. kısa sürede elim buz kesiyor. birde üşümeye başlayınca dirsekten bileğime kadar olan bir bölümde ağrı oluşuyor. akşam eve gidince (sıcak bir ortam) hiçbir sorun kalmıyor.

biraz üstüne düşmüyordum ama artık sürekli olmaya başladı ve biraz korkmaya başladım açıkçası.

acaba ne olabilir?

 
damar tıkanıklığı falan olabilir mi acaba? kan dolasımı zordur orada falan. benim de ayağımda var öyle


  • neira  (01.03.12 13:59:32) 
bende ondan şüpheleniyorum :( Allah korusun.


  • arşivci  (01.03.12 14:02:20) 
ben de autocadde çizim yaparken hep mouse tuttuğum elim buz gibi olur ama nedenini çözemedim.


  • yue  (01.03.12 14:02:52) 
Yok be ne damar tıkanıklığı, bende autocad kullanırken aynısı oluyor. Hatta pes oynarken ikisi de donuyor. Tamamen hareketsizlikten.


  • nedendir bilinmez  (01.03.12 14:07:39 ~ 14:08:36) 
sağ eliniz sürekli havada, yukarıya doğru duruyor, kan akışı konusunda bir farklılaşma olabilir. ben de uzun süre bilgisayarda bir şeyler yaptığımda aynısı oluyor. hemen damar tınaklığı falan demeyin yahu korkutmayın adamı :)


  • avkatbey  (01.03.12 14:08:49) 
ortam soğuksa özellikle kan dolaşımının azaldığı uzuvlar soğuyabilir, mümkündür.


  • khomaniac  (01.03.12 14:08:54) 
aynen soğuk bir ofiste pc başında çalışıyorum. sağ elim mouse tutarken daha çok üşüyor. bence bu hareket etme durumu ve ortam sıcaklığıyla alakalı. bir de elin kalbe göre duruş pozisyonuyla beraber. hiç ağrı yaşamadım. (omuz tutulması hariç) o nedenle o kısma bir yorum getiremeyeceğim.


  • kedili madam  (01.03.12 14:10:29) 
bende hareketsizlikten olduğunu düşünüyorum ama insan hafiften tırsmıyor değil hani :)


  • arşivci  (01.03.12 14:13:02) 
hepmizin eli mouse kullmanırken hdaha yüksekte duruyor ama hiç kimsede duymadım ben kan çekilmesi falan çok fazla film izliyorsunuz el üşümez öyle mouse kullanmaktan. sabahtan aksama kadar oyun oynayanların ellerini kangrenden kessinler o zaman


  • neira  (01.03.12 14:18:18) 
bende olaya şöyle bi açıklık getireyim;bende de dışarda sağ elimle çanta tuttuğumda sağ elim fazla üşüyo,çantayı sol elime aldığımda sol elim daha fazla üşüyo.bi açıklaması vardır kesin.


  • michael jackson  (01.03.12 14:22:08) 
@cigerdelen

teşekkürler yorum için.Evet mühendisim :)
  • arşivci  (01.03.12 15:13:49) 
soğuk havalarda mouse tutan el hep üşür, endişelenmeyin. bende de oluyor bu. başlığı da şurada :)
www.eksisozluk.com

  • sensible soccer  (01.03.12 18:26:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.