[]

Nasıl konuşuyorsunuz? Beyin-ağız koordinasyonu.

Konuşurken söyleyeceğiniz cümleyi beyninizde tamamen kuruyor musunuz yoksa sadece ana fikri düşünüp cümleye patır kütür başıyor musunuz? Her cümlesini zihninde kurup sonra söyleyen insan var mı?




 
akademik bir toplantı falan değilse direk ana fikiri düşünüp cümleye patır kütür başlıyorum :)


  • free bird  (28.02.12 22:27:45) 
ben becerip konusamıyorum, konusurken dusunmeye calısıyorum olmuyor.


  • amlakit  (28.02.12 22:29:22) 
nasıl yürüyecem gibi birşey oluyor o. adımı nasıl atıcam kaç derece açı vericem, kaç cm ileri atıcam falan vs diye düşünürsen yürüyemezsin. o koordinasyonu beyin yapıyor yeterince iyi bir şekilde. direk cümleye başlamak daha iyi. ben öyle yapıyorum. önemli bir yerdeysem cümlemi toparlıyorum kafamda, ama o zaman da yanlışlar yapabiliyorum. direk akışına bırakınca daha iyi.


  • dahinnotha  (28.02.12 22:31:20) 
akademik bir toplantı değilse ya da üst düzey görevlilere brifing vermiyorsam veya çok uluslu şirketlerin ceo'larıyla bir yemekte değilsem genelde içimden geldiği gibi konuşurum. şaka la şaka çevremde en saygı duyduğum adam büfeci hayri abidir, onun da yanında iki kere düşünüp bi defa konuşmak lazım. sinirli bir tip. onun dışında ben sanmıyorum ki kimse konuşmadan önce düşünsün, toparlasın muhakeme etsin. çok enderdir ya ayrılma konuşması yapacağın zaman ya istifa edeceğin zaman falan düşünürsün bence. kalanında zaten beynin senin üslubunu karakterini bildiği için aklına kullanabileceğin kelimeleri getirir.


  • ucan pirasa  (28.02.12 22:51:46) 
düşünerek konuştuğum zaman yersiz ve can sıkıcı duraksamalar yaşadığımdan dolayıdır ki bir zamandan beri tamamen doğaçlama yolunu tercih etmeye başladım, bu cümle de bu şekilde kurulmuş bir cümledir.


  • passenger  (28.02.12 23:22:46) 
eğer uzun bir konuşma yapacaksam 5 dk ve üstü konuşacağım şeyleri unutmamak ve dağıtmamak için kafamda parçalara ayırıyorum, bunu da başlarken önce şuna sonra şuna değineceğim şeklinde açıklıyorum. Yani konuşmayı bir yolculuk gibi düşünürsek başlangıç noktam, ara duraklarım ve hedefim belli oluyor, yolda başıma neler geleceğini ise elbette bilmiyorum.


  • gereksiz insan  (28.02.12 23:34:55) 
konuştuğum cümlenin bir cümle, iki cümle ve üç cümle sonrasını aynı anda düşünüyorum. dolayısıyla üç cümle sonrasını söyleyene kadar üç kere düşünmüş oluyorum.


  • bykush  (28.02.12 23:37:56) 
başlangıçta ana fikri düşünüp konuşuyorum. sonra ara ara düşünerek konuşuyorum, o ciddi duraklamalar oluyor -ki kötü bişi değil bu olmalı zaten-, sonra eğer çok uzarsa muhabbet bi yerden sonra düşünmeden konuşmaya başlıyorum. dolayısıyla insanlara tavsiyem, birinin ağzından laf almak veya onu hataya zorlamak istiyorsanız önce iyi bi kafasını sikin.


  • roket adam  (28.02.12 23:44:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.