[]

eskiler gibi konşmak

başlık uygun olmamış olabilir. hani derler ya "azizim, mirim" o tarzda konuşan insanlar başka hangi kelimeleri kullanır? nasıl konuşurlar? "velakin, binaenaleyh" falan da kullanırlar galiba.




 
- zaar


  • fakyoras  (26.02.12 18:43:11) 
-Zira
-Velhasılkelam
(bkz: ona mahsuben )
  • garagana  (26.02.12 18:50:43) 
mektep, talebe, hekim, baytar, sıhhat, mamafih, vesselam, lakin, pek tabi, mazî, kuzum, muktedir olmak, berhudar olmak, hoşnut olmak, saadete kavuşmak, neşe (vurgu farklı), filhakika, buna mukabil, hakikatı söylemek...

çok çok uzar bu, en iyisi bir osmanlıca sözlük alın siz

edit: bir de cancağızım var çok severim
  • mentuhotep  (26.02.12 18:52:43 ~ 19:31:21) 
hasbelkader,tabip,bilmukabele,cehren


  • stayout  (26.02.12 19:24:23) 
akabinde


  • iplikci  (26.02.12 19:41:18) 
bilakis
çünki
mütemadiyen
söztemsil
tedrici
günaşırı
efendime söyliyeyim
amma ve lakin
mebus
ajans
seyrüsefer
şimendifer
kuşluk vakti
kerahat vakti
bıldır
kal sağlıcakla
uğurlar olsun
sabah şerifleriniz hayrolsun
kendine mukayyet ol
teveccühünüz
müteşekkirim
reis-i cumhur
kaşık gibi
düdük gibi
pek muhterem
be mübarek
münasip
evla
zelzele
damalı taksi
sekaret
taksimde sallandırmak
kaç vakittir
eyleme beni
hatırın var olsun
muallim
kudret
muktedir
nahoş
pektabiki
essah
meddah

aklıma gelirse yazarım daha. bazılarını kullanmayı ben de pek severim. gidene uğurlar olsun, giderken kal sağlıcakla dilimden düşmez mesela.
  • antihero  (26.02.12 19:59:56) 
ezcümle
çok severim.

  • SiyamkedisiZorro  (27.02.12 12:18:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.