[]

bunca insan yalnızken neden bunca insan yalnız?

az önce internette dolaşırken denk geldim bu cümleye. doğru değil mi bu? sizce neden?
yalnız kalmak isteyenleri tenzih ediyorum ama birbirini arayan onca insan varken nasıl oluyor da bulamıyorlar birbirini? bulamıyoruz birbirimizi?



 
beklentilerin farklı olması etkenlerden biri.


  • antihero  (26.02.12 17:28:55) 
kanka hayat bole


  • last  (26.02.12 17:34:35) 
çünkü her şey maddiyat olduğu için... çok dertliyim ama özet geçeyim. bir kızla tanışıyorsun. her şey mükemmel. müzikten de, sinemadan da, edebiyattan da vs. aklına gelebilecek bir çok konuda saatlerce konuşabiliyorsunuz. ne oğlan çirkin, ne de kız... çirkin olsa da önemli değil gerçi. işin özeti birlikteyken "huzurlular".

sonra...

sonra evlilik mevzusu başlıyor. yok şurada oturalım, düğünümüz şöyle olsun, o olsun, bu olsun... sonra iki tarafta da yorgunluk başlıyor. ya boğazlarına kadar borca girip, boğuluyorlar. yahut yol yakınken ayrılıyorlar.

sonuç...

sonuçta kimse o istediği hayatı yaşayamıyor. birilerine çektirdiği sıkıntıyı, yıllar geçtikçe başkalarına dayatamıyorlar. elde olana razı geliyorlar... ama iş işten geçiyor.
  • arafa  (26.02.12 17:38:02 ~ 17:38:40) 
farkli hayatlari kesistirecek kumelerin azligindan.


  • hilhan  (26.02.12 17:39:06) 
antihero'ya katılıyorum. beklentilerin farklı olması önemli bir sebep. kendi beklentilerini karşılayacak birini bulamamak da önemli bir sebep. kişi yalnızlıktan öldüğü halde karşısına çıkanları hâlâ olmadık şeylerle değerlendirip insanları beğenmeme huyundan bir türlü vazgeçmiyor. biri seni seviyor ama sen saçını beğenmiyorsun, duruşunu beğenmiyorsun, cimri olduğunu söylüyorsun, konuşurken r'leri söyleyemiyor diyorsun, burnu 28 derece sağa doğru yamuk ve dudağının kenarında ben var diyorsun, özgüveni yok bunun ezik lan bu diyorsun vs vs vs say say bitmez.

pasif kalmanın da önemi var tabii. herkes biri gelsin beni çıkarsın bu olduğum yerden diye bekliyor. kadın erkek farketmez. yalnızım dediği halde bu sorunu çözmek için hiçbir şey yapmayan sürüyle insan görüyorum. öyle bekliyorlar. ne olmasını bekliyorlar acaba?
  • trinitrotoluen  (26.02.12 17:56:46) 
cunku kimse gercekten aramiyor. sadece baskalarinin onlarin hayatlarina gelmelerini bekliyor olabilirler.


  • pufizm  (26.02.12 17:57:13) 
@arafa
ya ortada evlilik mevlilik yokken de büssürü insan ayrılıyor onları napcaz?
ayrıca ailelerin filan gazına gelinmezse bi nikahla işi halledip (belki ortak kararla balayı ya da ne biliyim gelinliğe filan özenilebilir) düğünde takılan takıyla araba alan bisürü insan var yavv
mobilyayı şunu bunu da abartmamak mümkün sma doğru düzgün bişey de insan istiyor. ömür boyu bekar evinin kırık koltuklarında mı oturalım?
  • niye ama  (26.02.12 17:59:28) 
@niye ama
valla bundan daha 20-30 sene önce birçoğumuzun anası,babası o kırık koltuklarla bir ömrü paylaşmışlar. kimse kusura bakmasın. bütün genellemelerin saçma olduğunu bende biliyorum. ancak kadınların genelinde olan doyumsuzluk, mutsuzluk bu kadar insanın yalnız kalmasına neden oluyor. lanet olsun tüm salon, mutfak ve yatak odası takımları :)

  • arafa  (26.02.12 18:08:25) 
herkes aslında o kadar kalabalik ki, kimse yalniz kalamiyor. herkes, kafasinda eski ile dolastigi icin yeniyi de eskiye benzetiyor, eski neden eskide kaldi ise, yeni de o yüzden yeni eskilere ekleniyor. bu durumda, herkesin kafasinda bir sürü eski oluyor o kadar ki o kalabalikta yenilerin gercekten yeni olabilecegini düsünemiyor insanlar.

bir de tabii, herkes magdur olmayi seviyor, herkes yalnizlik edebiyati yapmayi, herkes beni kimse anlamiyor, halbuki ne özel bir insanım demeyi seviyor. aynı bokun soyu oldugumuzu anladigimizda gercek gomünizm gelecek, herkes eşitlenecek, kimse yalniz kalmayacak.
  • atmacaged  (26.02.12 18:09:45) 
kadın olan taraf olarak üstüme alındım galiba :)
o kadar da "bütün kadınlar büfe alıp içine kristal bardak doldurma" delisi değil.
diğer beklentiler karşılanıyor kafalar uyuyorsa mobilya düğün bilezik bi ilişkiyi bitirmez
yalnızlığınıza başka kulp bulun bence
  • niye ama  (26.02.12 18:12:11) 
sadece kadınlarda değil erkeklerde de var o doyumsuzluk duygusu. 120 parça kristal yemek takımım olsun demiyorlar belki ama çoğunun benzeri kriterleri var. erkeklerin yok değil mi, bizim de var. belki de o yüzden kesişmek daha zor oluyor. ama günümüzde insanlar bir başarı kavramına takmışlar, keşke kelimeleri gerçek anlamlarıyla kullanıyor olsalar. araba, para, ev vs gibi şeylerin bir arada olma haline başarı diyorlar. şaşılası bir durum.

bu arada evet, en azımdan benim gördüğüm kadrıyla, kimse aramıyor ki aslında. insanoğlu çelişkilerle mi dolu, yoksa aslında karmaşık değiliz de kendimizi tanımadığımız için mi öyle görüyoruz kendimizi?
  • dahinnotha  (26.02.12 18:23:59) 
çünkü yaşadığımız ortam yeni insanlar ile tanışmamıza olanak sağlamıyor. iş okul, çalışma saatleri vs


  • sttc  (26.02.12 19:54:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.