[]

bacakları sürekli hareket ettirme isteği

bende bundan var. mesela şu an oturuyorum diz kapağımı sürekli oynatmak zorunda hissediyorum. kasarsınız da yukarı çıkar ya öyle. yerine oturmuyor gibi oluyor. bacaklarınızın 20dk arayla paslanmaya başladığını, hareket edince bu hissin kaybolduğunu düşünün. bunun için otururken filan hep aniden hareket ettiriyorum bacaklarımı. huzursuz bacak sendromunun belirtilerine baktım. batma uyuşma filan yok bende. sadece bir kamaşma ve bunu dağıtmak için hareket etme isteği oluyor yani. hareketsizlikten değil buna eminim. uyku anında uyandırmıyor pek etkilemiyor hatta gündüzleri daha çok rahatsız ediyor. otururken ederken filan. neyse durum bu. ne ki bu şimdi?




 
çok sigara içiyorsan mümkün olabilir,kan akış hızıyla alakalı bi mevzu gibi


  • zümrüdüanka  (26.02.12 02:48:37) 
uyurken bile yapıyorum bazen bunu. huzursuz bacak sendromu olabilir mi diye gittim doktora, genç yaşta olmaz dedi. bilmiyorum salladı mı. farklı şekillerde kendini gösterebilir zira bu sendromun nedenleri de tam olarak bilinmiyor aslında.

alışkanlık yapmış olma ihtimali de yüksek. bir yerden sonra vücud otomatiğe bağlıyor. ben bir ara şöyle bir çözüm bulmuştum ve işe yaramıştı. bir deftere her salladığımı farkettiğim anın saatini not etmiştim ve zihnimi uyanık tutmaya çalışmıştım. birkaç gün içinde azalmış hatta bitme noktasına gelmişti. sınavlar stresler falan derken unuttum bu yöntemi tekrar oluştu.
  • dahinnotha  (26.02.12 03:04:33) 
bende de var benzeri genelde bilgisayar başındayken oluyor okulda sıradayken pek olmuyor ama benimki şöyle
kendi kendine parmak uçlarıma basıyorum yani topukları kaldırıp ayağımı bacağımı sürekli yukarı aşağı hareket ettiriyorum farketmeden
nedenini ben de bilmiyorum okulda daha az olduğuna göre sanırım hiç hareket etmemekten olabilir
  • Fakin idiyıts  (26.02.12 08:38:25) 
Bir değişiği bendede var ama problm olarak hiç görmemiştim, misal bilgisayar başında sanki sürekli tempo tutuyorum ofiste bşka insanlr varsa yere yumuşak vuruyorum (ortada muzik fln yok) bu gibi rahatsız değilim ama nedendir dohtor. Bilinçli yapmadığımı düşünüyorum bir bakıyorum mesela aa arkadaşın anlattığı gibi topuğumu kaldırmışım diz kapağımı yukarı aşşa hareket ettiriyorum.


  • mehdix  (26.02.12 08:56:30) 
bir değişiği olanlar hemen adrenalin bağımlılığına baksın . belirtileri uyuyor. hatta güzel bir yazı vardı googleda inceleyebilirler.


  • kennym  (26.02.12 09:07:12) 
ne kadar egzersiz yapıyosun günde?


  • kediebesi  (26.02.12 09:45:06) 
ekbom sendromu..bende de var galiba..


  • safsafinaz  (26.02.12 13:07:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.