[]

Geniş açı lens nedir? (Geniş açı çekim için)

Netten arattığım kadarıyla bi şeyler biliyorum tabi ama bir bilene de danışayım dedim. Şimdi kapalı ortamda kısa mesafede en geniş açıyla çekim yapabilmek için fotoğraf makinesinin lensi nasıl olmalı? Misal odanın içinde odayı olabildiğince geniş şekilde çekebilmek için nasıl bir alet almak lazım? Öyle pahalı ve profesyonel bi makineden ziyade kompakt ve ucuz bi şey arıyorum, tek kriter mümkün olduğunca (az da olsa) geniş bir alanı fotolayabilmek, ve bunu basit bir şekilde yapabilmek.

Şu iş görür mü? (standart bir kompakta göre)

www.hepsiburada.com

Hani olmadı daha basit bi makine de olabilir, tavsiyesi olan var mı?

 
insan gözüne yakın veya daha fazla görüş alanı olan lensler geniş açı oluyor.
bunu anlamanın en kolay yolu lensin odak uzunluğuna bakmak. (sensör çarpanı da etkili)
en basitinden en geniş odağı 18mm'nin altındaki tüm lensler geniş açıdır diyebiliriz.
15mm'nin altına inildiğinde insan gözünün görebildiğinden fazla alanın çerçeveye sığdırıldığını anlayabiliriz.
linkteki makinenin en geniş açısı 28mm olduğundan geniş açıdan söz etmek mümkün değil. "28mm geniş açı" lensin en geniş açısını ifade ediyor. (amatörü kazıklamak üzere yazılmış teknik bir cümle)
28mm ile gözünüzün 2 metre ötesinden görmeye başlarsınız herşeyi.
zaten kompakt makinelerde optik zoom değeri 3 ün üzerindeyse o makinede geniş açı olabilmesi pek mümkün değil.
18mm ye yakın veya daha geniş açılı makinelere bakmanız gerekli.
  • thebug  (25.02.12 09:00:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.