[]

Bu tripod dslr'e uygun olur mu ki?

Merhaba Duyuru,

Fotoda görmüş olduğunuz tripodu taa 93 yılında bizimkiler Amerika'ya gittiklerinde almışlardı, o gün bugündür hala hayatta kalmış. (ki kendisi eski kasetli Sony kamerada kullanılmak için alınmış)

Şimdi ben bunu yeni aldığım Nikon D5100'le kullanabilir miyim ki? Bi sakatlık olur mu derseniz? (18-105 lensli aldım makineyi, o yüzden biraz ağır gibi makine) Kullanabilirsem dikkat edebileceğim ayrıntılar var mı?

Not: gönül isterdi ki başlıklı bi manfrotto alayım, makinenin hakkını vereyim ama şuan maddi açıdan hazır değilim, o yüzden şimdilik beni idare eder mi diye düşünüyorum, soruyorum..vb.

 
rahat rahat idare eder bence. üç ayağı da destekli. merak etmeyin.


  • surlefil  (24.02.12 17:40:38) 
18-105 ile dandik tripodlar bile idare ediyor merak etmeyin, ki o dönemin kamraları da büyüktü epey :) büyük lenslere çıkarsanız veya flaşlara, yanında durun makinenin bir iki kez, belki de mukavemetlidir zorlamaz ama teknik bilgi yok elimizde, en iyisi test etmek. manfrotto değil de gitzo' da aklım var :)


  • ohtararan  (24.02.12 17:40:49 ~ 18:08:34) 
günümüzde 40-50 liraya satılan tripodlara benziyor. onlardan kıyasla söylemeliyim ki her an tetikte olun ve rüzgar/eğim gibi faktörlerde makineden uzaklaşmayın.


  • eeb  (24.02.12 17:46:02) 
d5100 zaten kucuk alet, sorun olmaz.


  • fortisvita  (24.02.12 17:47:39) 
taşır taşır. dedikleri doğru eski kameralar öküz gibi ağır.
bak seninkinin yeni nesil olanları şöyleymiş!
goo.gl
  • ben smyrna  (24.02.12 18:07:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.